Korejski gigant izabrao novog vođu za doba elektrifikacije

Petar Živković

01. 04. 2020. 000000 13:31

Južnokorejski automobilski gigant „Kija“ nastavlja da radi na prodoru u sam svetski vrh auto-industrije (četvrta po snazi zajedno sa „Hjundaijem“) pa je u sklopu tih aktivnosti izabrala Ho-sung Songa, dosadašnjeg šefa globalnih operacija za predsednika. Ho-sung Song će kao prvi čovek „Kije“ biti zadužen za ostvarivanje ‘Plana S’, srednjoročne i dugoročne strategije, čiji cilj je progresivno uspostavljanje liderskog položaja u automobilskoj industriji budućnosti.

Foto: Kia motors

Dugogodišnje iskustvo gospodina Songa na različitim poljima automobilske delatnosti i njegova stručnost u globalnom poslovanju širom sveta će biti izuzetan adut prilikom prelaska „Kije“ na poslovanje budućnosti, koje će obuhvatati električna vozila i rešenja mobilnosti

Pročitajte još: U Zemunu otvoren najveći prodajni salon: "Kija" zaposlila novih 100 radnika

Pre zauzimanja sadašnjeg položaja vođe globalnih operacija gospodin Song je bio uspešan na različitim vodećim položajima, npr. kao predsednik „Kia Motors Evrope“ i vođa izvoznog odeljenja „Kija korporacije“.
„Kijina“ strategija „Plan S“ je jasan. Do 2025. godine Kia planira proizvodnju 11 električnih vozila. Time „Kija“ želi da dostigne tržišni udeo od 6,6 odsto na globalnom tržištu električnih vozila (bez Kine), dok bi ujedno 25 odsto njene ukupne prodaje trebalo da predstavljaa ekološki prihvatljivija vozila.
Dosadašnji predsednik Han-vo Park će ubuduće biti savetnik, što znači da će i dalje raditi na ispunjavanju „Kijinih“ poslovnih ciljeva.