Ukoliko budete pravilno radili ove TRI lake vežbe napravićete čudo od svog TELA

16. 04. 2020. 000000 12:01

Foto: Depozitfoto

Jelena Ilić, diplomirani master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, preporučuje tri jednostavne vežbe za oblikovanje tela. Ukoliko se vežbaju pravilno i redovno mogu da učine čudo!

Jelena Ilić
Foto: Lična arhiva

Pročitajte još: Trening pre prvog obroka efikasnije sagoreva masnoće, a OVE VEŽBE će vam pomoći u tome

Obrnuti trbušnjaci

Lezite na leđa. Ruke stavite iza glave ili ispod sedalnog dela. Savijte karlicu prema glavi. Podignite karlicu i donji deo leđa i pomerajte kolena ka glavi, podižući donji deo leđa od poda.

Izdahnite uvek prilikom podizanja tela.

Držite kolena savijena i butine paralelno sa podom dok ih polako vraćate u početni položaj. Izdahnete uvek prilikom podizanja tela. Radite tri serije sa po 15-20 ponavljanja.

Vežba za savršene noge
Foto: Depozitfoto

Triceps propadanja

Okrenite leđa stolici i rukama se oslonite na nju. Ispružite noge i blago ih savijte u kolenima. Leđa i glavu držite pravo. Spuštajte se, potom blago zadržite u donjem položaju i ponovo podignite do vrha, kako biste prouzrokovali maksimalnu kontrakciju tricepsa.

Ravnomerno dišite!

Vežbu radite u tri serije od po 12-15 ponavljanja.

Plank

Oslonite se na podlaktice, laktove stavite tačno ispod ramena, a podlaktice su paralelne i udaljene jedna od druge u širini ramena.

Pročitajte još: Potrebno vam je samo nekoliko minuta: Ove vežbe radite svakodnevno kod kuće i bićete preporođeni

Noge oslonite samo na prste, a zadnjicu stegnite u liniji sa leđima. Gledajte u pod oko 30 santimetara ispred šaka. Zadržite položaj, bar, minut. Neka vam disanje bude ujednačeno.