· · Komentari: 0
TOP-FORMA

Šta mislite koliko kalorija gubite usisavanjem ili pranjem prozora? Kada vidite BROJKE jedva ćete čekati da čistite

Ako hoćete da izgubite suvišne kilograme, da izgledate vitko i zategnuto, bavite se kućnim poslovima.

Depositphotos_140180512_s-2019.jpg
Foto: Depozitfoto

Imaćete duplo zadovoljstvo - urednu kuću i besprekoran izgled bez trošenja novca za teretanu. Novije britansko istraživanje pokazuje da odrasla osoba koja nedeljno u proseku provede 11 sati radeći kućne poslove sagori 2.345 kalorija.

Pročitajte još: Uz pomoć KRATKIH VEŽBI oblikujte butine i ruke, a za nekoliko dana primetićete NEVEROVATNU PROMENU

Čišćenje ne utiče pozitivno samo na telo i mišiće, već i na "sređivanje" uma zbog zadovoljstva postignutim. Međutim, i ovde treba znati pravila, naglašavaju stručnjaci. Čišćenje bi trebalo da se izvodi slabijom stranom tela da bismo je ojačali, a ne dominantnom, koju primarno uvek koristimo, kao što su, primera radi, desna ruka i desna noga. Nude i odgovore na pitanje šta se sve postiže određenim poslovima.

Najmanje pola sata
Suština je da se poslovi u toku dana tako iskombinuju da intenzivno traju najmanje pola sata, a da se za to vreme potroši 400 kalorija. Tek u takvim uslovima može da se računa na dobro oblikovano telo bez naslaga, ističu stručnjaci.

Ribanje kupatila

Detaljno ribanje kade ili tuš-kabine troši 200 kalorija.

Rivanje je najbolja vežba za ruke i ramena.

Ovaj vid čišćenja aktivira ramena i ruke, kao i stomačne mišiće i mišiće nogu, odnosno zadnju ložu. Pomaže pri istezanju tela, čineći nas tako fleksibilnijima.

Pranje prozora

Pranjem prozora nestaje 231 kalorija, a aktiviraju se mišići ruku, kičma i noge. Naprezanje je intenzivnije ukoliko se osoba nalazi na merdevinama.

Usisavanje

Jednočasovnim usisavanjem prašine gubimo 175 kalorija. Što je teži usisivač, to je vežbanje na ovaj način efikasnije, jer se angažuju ruke i noge, kao i stomačni mišići.

Peglanje je definitivno najbolja vežba za ruke, kojom se troši 157 kalorija.
Kese za ruke
Nošenje kesa iz prodavnice "odnosi" 190 kalorija i angažuje mišiće ruku, ramena i celog torza. U ovom poslu važno je da se napravi balans prilikom nošenja tereta u obe ruke.

Brisanje prašine

Brisanjem prašine se gubi 166 značajnih kalorija. Ovakva aktivnost je veoma efikasna za istezanje celog tela. S obzirom na to da su prisutni i čučnjevi, pokreću se svi mišići tela.

Brisanjem podova sagori se čak 314 kalorija i aktiviraju sve grupe mišića.

Pročitajte još: Celulit nije samo estetski problem! Dobro obratite pažnju, jer iza svega može da se krije DIJABETES

Krečenje i uređivanje enterijera sagoreva 160 kalorija. Ova vrsta sređivanja je odlična za jačanje ruku, a ako se koriste merdevine, onda i nogu.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.