Rusi se efikasno bore protiv mamurluka, probajte i vi ovih ŠEST načina

23. 05. 2020. 000000 11:30

Foto: Depozitfoto

Lekovite biljke pomažu da se efikasno iz organiza izbace otrovi, da se čovek oslobodi mamurluka, glavobolje i mučnine.

Pročitajte još: "Trava koja vraća mladost" postoji u Rusiji i Srbiji, poznata je iz vremena Vladimira Velikog, a sada pomaže kod neplodnosti

Čaj sa medom Foto: A. M.

Limun i med

Limun sadrži veliku količinu vitamina C, P, B, karoten i limunsku kiselinu Pomaže jetri da radi, pojačavajući delovanje njenih enzima i na taj način uklanja različite otrove iz organizma. Limun smiruje nervni sistem i poboljšava koncentraciju. Iscedite pola limuna u prohlađenu prokuvanu vodu, dodajte med i pijte.

Čaj od kamilice

Čaj od kamilica ublažava glavobolju poboljšanjem protoka krvi zbog širenja krvnih sudova. Kamilica reguliše nervni sistem, poboljšava raspoloženje i umiruje.

Limun i Đumbir Foto: Depozitfoto

U emajliranoj riposudi prokuvajte pola litra vode, dodajte desetak kašičica kamilice, procedite i ostavite poklopljeno pet minuta. Dodajte med i pijte u nekoliko navrata dok mamurluk ne nestane.

LJuta paprika je najbolji saveznik protiv mamurluka.

Koren maslačka

Maslačak efikasno čisti jetru od neprerađenih alkoholnih toksina. Sveže lišće maslačka sadrži veliku količinu vitamina C. U posudi od emajla kuvajte pola litra vode, dodajte osušeni i usitnjeni koren maslačka, pa kuvajte poklopljeno još jedan minut na laganoj vatri. Pijte pola čaše pre jela.

Čaj od đumbira

Ruska istraživanja su potvrdila da čaj od đumbira ublažava mučninu koja najčešće prati mamurluk, a taj efekat đumbira poznat je odavno i u narodu.

Spanać je odličan
Spanać je bogat kalijumom koji efikasno uklanja produkte alkohola u krvi, pomažući tako da se brzo uklone toksini.

Pročtiaje još: Ruski naučnici došli do neverovatnog otkrića: Uz pomoć PČELA rešite se reumatskog bola zauvek

Crvena paprika

LJuta mlevena crvena paprika prirodni je analgetik, zbog čega je svakako dobar saveznik u borbi protiv mamurluka, odnosno glavobolje. Zato se preporučuje kao začin u jutarnjem obroku posle noći provedene uz koju čašicu više.