Znate li šta je REIKI? Možda vam je hitno potreban, a da to ni ne znate

25. 05. 2020. 000000 09:30

Foto: Depozitfoto

Ističući da pozitivno deluje na jačanje imuniteta, povećanje vitalnosti organizma, ali i nivoa koncentracije i pamćenja, reiki učitelj Veroslava Stanković, kaže da nam je nakon više nedelja usamljenosti, povratak životne energije nam je potreban.

Pročitajte još: Znate li šta je TRE? Posle SEDAM jednostavnih vežbi rešićete se stresa

Mnogima je usled fizičke, pa i druge pasivnosti, opao imunitet, izgubili su se vitalnost organizma, koncentracija i pamćenje, pozitivna energija i optimizam. Neretko počinju da se ispoljavaju i određene zdravstvene tegobe uslovljene ili potencirane nametnutim životnim okolnostima. Jedan od načina da se ponvo postigne balans organizma je i reiki tretman.

Stvorite mrian prostor, upalite mirisne štapiće i pročitajte pet raiki pravila.

- Reiki ima i preventivno i kurativno dejstvo na ljudski organizam, pa kod zdravih osoba sprečava da se bolest javi, a zbog snažnog uticaja na ljudsku psihu, uspeva da reguliše i spavanje - ističe Stankovićeva.

Upalioto: Depozitfoto

Objašanjavajući reiki principe za meditaciju i podizanje sopstvene energije, ona kaže:

- Da biste reiki tretmane primenili na pravi način, u kući obezbedite miran prostor, udobnu stolicu ili krevet i, po mogućstvu, upalite mirisni štapić - ističe Stankovićeva.

Pet reiki principa kojima se rukovodimo su motivacione rečenice:

  1. Danas ne brinem. Danas očekujem sve najbolje!
  2. Danas nisam ljut/ljuta. Danas se radujem svemu!
  3. Danas sam zahvalan/zahvalna za sve!
  4. Danas radim pošteno i na sebi!
  5. Danas sam ljubazan/ljubazna i dobronameran/dobronamerna prema svima!

Pročitajte još: Probajte vežbe PET Tibetanaca: Rade ih mnoge SLAVNE ličnosti, a uspešni ljudi širom sveta iz nazivaju ČUDOM

Ove principe treba napisati na papiru, pustiti laganu muziku, najbolje za meditaciju, i početi sa čitanjem. Principe možete da čitate glasno ili u sebi, možete da odaberete samo jedan ili svi. Usredsređenim čitanjem u ovakvoj atmosferi brzo se ulazi u karakteristično takozvano alfa stanje, koje predstavlja neku vrstu hipnotičkog trenutka. Ono što je najvažnije, dolazi do opuštanja, eliminacije napetosti i stresa.
Zorica Ostojić- Joksović