Puni ste energije, dugo spavate i mnogo radite - psiholozi imaju NAZIV za vas

24. 05. 2020. 000000 16:30

Foto: Depozitfoto

Studije su pokazale da su kreativne osobe veoma kompleksne i da na njih utiče gotovo sve - izazovi, ponašanje okoline i sociokulturološki faktori. 

Pročitajte još: Smetaju vam pravopisne greške? Pročitajte da li ste introvertni ili ekstrovertni tip

Mađarsko-američki psiholog i istraživač Mihalj Čiksentmihalji smatra da su kreativci puni energije, uglavnom tihi, vole dugo da spavaju, ali i mnogo rade. Takođe, krasi ih odlična koncentracija i vođeni su velikim entuzijazmom.

Kreativci su veliki radnici i krasi ih neverovatna koncentracija.

Kreativne osobe mogu da kontrolišu svoju energiju. Ako je potrebno, fokusiraće se na rad maksimalnim kapacitetom. Pomenuti stručnjak naglašava da su kreativci najčešće ekstrovertni i introvertni, ili jedno ili drugo, s tendencijom da uvek budu deo gomile ili pasivni promatrači. Prema psihološkim istraživanjima, ljudi koji su i ekstrovertni i introvertni su najstabilnije ličnosti. 

Pročitajte još: U toku decenije parovi se 720 puta posvađaju, a svi zastanu kod brojke koja govori koliko puta imaju SEKS

Kreativci često ne znaju da vladaju tim osobinama, pa ih one mogu zbuniti. Zbog toga ih sopstvena otvorenost i osetljivost neretko izlaže patnjama i bolu, ali i velikim užicima.