Beč će postati prvi grad potpuno pokriven 5G mrežom?

Kristina Malešević

07. 05. 2020. 000000 10:00

Foto: Pixabay

Predstavnik gradske Vlade grada Beča, Peter Hanke postavio je cilj da Beč postane prvi grad na starom kontinentu koji će u potpunosti biti pokriven mrežom najnovije generacije, popularnom 5G mrežom.

Širenje nove 5G mreže podrazumeva izdvajanje čak 20 miliona evra u ove svrhe, koje će izdvojiti prestonica Austrije i time osigurati da u najkraćem roku budu izvršeno instaliranje ove mreže.

Pročitajte još: Viber novine: Poruke će imati svoj rok trajanja?!

- Za Beč kao najbolji grad za život neophodna je i dobra ponuda komunikacione tehnologije. 5G je najnovija generacija mobilne mreže i mobilni internet postaje sve važniji. To primećujemo i u krizi. Zato podržavamo brzo širenje 5G mrežu u Beču sa 20 miliona evra - izjavio je Peter Hanke.

Program finansiranja uključuje antenske jarbole koje će početi sa radom između 1.juna 2020. godine i 30. jula 2022. godine.

Ovo vremensko ograničenje daje uslove da se naročito brzo implementiraju investicije u 5G mrežu u Beču i da se tako pre drugih gradova napravi važan korak u smeru potpune pokrivenosti mreže najnovije tehnologije.