· · Komentari: 0
MOBILNI TELEFONI

Svaki drugi telefon sa 5G mrežom je - Samsung

Tekuću godinu obeležiće razvoj tržišta sa uređajima koji koriste 5G mrežu, a lidersko mesto sada zauzima najveća kompanija telefona iz Južne Koreje

Depositphotos_251950954_xl-2015.jpg
Foto: Depositphotos

Godina 2020. unapred je označena kao godina 5G mreže, koja će biti novitet na svetskom tržištu. Ipak, iz Samsung kompanije dolaze podaci da su već toko 2019. godine plasirali 6.7 miliona uređaja sa 5G mrežom, čime su pokrili oko 54 odsto svetskog 5G tržišta. 

Pročitajte više: STARA ŠKOLA: Nokia oživljava još jedan legendarni model telefona (VIDEO)

- Za Samsung će 2020. biti godina Galaxy 5G uređaja i jako smo uzbuđeni što ćemo ponuditi 5G u puno više kategorija uređaja i predstaviti ljudima mobilno iskustvo za koje nikada nisu mislili da će biti moguće - izjavio je TM Roh, predsednik i šef odseka za istraživanje i razvoj u oblasti IT & Mobile Communications Division u Samsung Electronics-u.

Pročitajte još: Kraj jedne ere: BlackBerry se povlači sa scene mobilnih uređaja?

Galaxy Tab S6 5G koji će stići u prodaju na korejsko tržište u prvom kvartalu 2020. godine biće prvi 5G tablet na svetu. Dominaciju Samsung uređaja na 5G tržištu mogla bi jedino malo pokvariti Apple kompanija, koja će ove godine lansirati svoje prve 5G iPhone telefone.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.