Za najluksuznije putovanje na svetu rezerviše se godinu dana unapred, a košta 2 MILIONA DINARA (Video)

20. 05. 2020. 000000 11:30

Youtube/ screenshot Belmond

Za najlukusznije putovanje na svetu ležaj se rezerviše najmanje godinu dana unapred, jer iako je skupo čim se objavi datum polaska - "plane".

Putovanje traje od Pariza do Istanbula punih šest dana, a rezervacije se uveliko primaju i ostalo je nekoliko slobodnih kabina.

Luksuzna kabina Foto: Youtube/ screenshot Belmond

Pročitajte još: Omiljeno SRPSKO letovalište ove godine otvara mali broj hotela iz veoma BIZARNOG RAZLOGA

Vožnja legendarnim vozom je doživljaj koji se ne zaboravlja do kraja života, jer je u ovom "Kralju vozova i vozu kraljeva" sve savršeno, a najviše usluga.

Ovo je kralj vozova i voz kraljeva.
Lični batler Foto: Youtube/ screenshot Belmond

Najpopualrnije putovanje je od Venecije do Istanbula, koje je ovekovečila Agata Kristi u knjizi "Ubistvo u Orijent Ekspresu". Ovo putoavnje se organizuje samo jednom godišnje, obično krajem leta. Mesta za ovogodišnje putovanje nema, ali je urpavo počela ležajeva za narednu 2021. godinu.

Pročitajte još: Vrnjačka Banja ima 100 istorijskih vila, a mi izdvajamo PET koje morate videti (Foto)

Polazak je predviđen za 20. avgust iz Pariza, prolazi se kroz Francusku, Švajcarsku, Austriju, Mađarsku, Rumuniju i Bugarsku, da bi se na kraju stiže u Tursku. Putnici će napustiti voz u Budimpešti i Bukureštu da bi videti ove gradove i prenoćili u hotelima sa pet zvezdica.

Kupatilo na nivou Foto: Youtube/ screenshot Belmond
Uz kabinu se dobija i lični batlet koji brine o gostu.

Usluga u vozu je po principu "sve uključeno", a to znači ne samo tri obroka i užinu kad god ogladni, već i kokteli kraj klavira u večernjim časovima. Naravno, svaka kabina ima ličnog batlera, jer je ova vožnja čuvena po posluzi koja se ne vidi, ali se oseća.

Pročitajte još: Postoje 4 boje na osnovu kojih se biraju putovanja: Crvena izaziva STRAST, plava umiruje, a znate li koje su još DVE?

Putnici posle šest dana stižu na čuvenu stanicu Sirkedži u evropskom delu Istanbula, prelaze Galata most i noće u hotelu "Pera Palas" kao i Agata Kristi. Putovanje u najjeftinijoj kabini košta 15.000 dunti ili dva miliona dinara.

Međutim, oni koji krenu na medeni mesec treba da odaberu apartman koji košta 55.000 dunti što je 7,2 miliona dinara.