"Opel korsa" je Automobil godine u Srbiji 2020!

Petar Živković

17. 05. 2020. 000000 10:08

Foto:"Opel"

"Opel korsa" je automobil godine u Srbiji 2020! Ovu laskavu titulu "Opelov" bestseler je osvojio u tradicionalnom izboru za "Automobil godine u Srbiji", koji organizuje  Asocijacija automobilskih novinara Srbije..
"Opel korsa" je osvojila 62 glasa, dok drugo mesto dele "folksvagen T kros"" i "reno klio" sa 56 glasova. Četvrto mesto pripalo je "pežou 208" koji je sakupio 48 glasova.

Foto:"Opel"

Za eko-automobil godine u Srbiji izabran je "mercedes E klase dizel hibrid", kao vozilo koje ima najmanji negativni uticaj na životnu sredinu.
Proglašeni su i PR godine i PR-ka godine. To su Aleksandar Andrić iz "Tojote Srbija" i Ivana Mitrović iz kompanije "Reno Srbija"

Pročitajte još: Savršeno za gradsku GUŽVU: Giganti prave elektromobil na platformi SKEJTBORDA!

.- Bilo je planirano da proglašenje pobednika održimo, po tradiciji, na Beogradskom sajmu za vreme trajanja BG kar šoua, ali je zbog korone sve moralo da bude odloženo. Svečano proglašenje pobednika biće naknadno održano - kaže Dragan Milutinović predsednik Asocijacije automobilskih novinara.

Foto:P.Živković


Nagradu "Ivan Katunac" za dugogodišnji novinarski rad i popularizaciju automobilske industrije u Srbiji dobio je Aleksandar Uglješić iz Novog Sada.
Ovogdišnji žiri radio je u sastavu  Aleksandar Tucaković, predsednik (RTS), Dragan Milutinović predsednik Asocijacije automobilskih novinara (RTS), Petar Živković generalni sekretar Asocijacije ("Novosti"), Mladen Radulović ("Kurir"), Aleksandar Uglješić ("D-moušn)", Vladica Šljivić ("Plam rejs") i Miljan Terzić ("Auto Bild").

Titulu je prošle godine osvojio "pežo 508".