Verica Rakočević koristi ISTU STVAR za piling tela i pranje zuba, a NIJE PASTA

28. 05. 2020. 000000 17:00

Zgodna i u sedmoj deceniji Foto: Privatna arhiva

Modnoj kreatorki Verici Rakočević na dobrom izgledu mogu da pozavide mnoge žene, čak i znatno mlađe. Ne krije da to duguje genetici i životnim navikama, zdravo se hrani, redovno vežba ali veliku pažnju posvećuje i negovanju. NJen život je dobio potpuno drugu dimenziju kada se pre nekoliko godina sa suprugom Veljkom Kuzmančevićem iz centra Beograda preselila na Avalu.

Pročitajte još: Doznali smo TAJNU ZELENE MASKE Kim Kardašijan, evo kako je napraviti kod kuće

Prirodom neguje lepotu Foto: Privatna arhiva

- Od kada sam počela da radim i imam svoj dom, trudim se da se zdravo hranim, vežbam i tako čuvam fizičko i mentalno zdravlje, jer stara izreka kaže:" Do četrdesete imate izgled kakav vam je Bog dao, posle toga kakav ste zaslužili - kaže Verica Rakočević.

Posle četvrdesete žena izgleda kako je zaslužila.

Verica se svakodnevno neguje i kaže da je bilo perioda kada je velike svote novca davala na najskuplje kreme i sredstva za negu lica i tela.

- Vremenom sam shvatila da je to bacanje para jer sam i od najskupljih krema dobijala alergiju - ističe Verica.

Od najskupljih krema je dobijala alergiju.

Danas se trudi da koristi prirodne preparate. Ampule vitamina E su uvek na polici u kupatilu. Maske za lice od voća i povrća pripremam sama i one su sastavni deo moje nege kao i maske od meda.

Roj pčela na licu
Redovno idem na mezoterapiju lica, laser i tretman vitaminskim koktelima. Sve što nije invazivno doprinosi boljem i prirodnijem stanju. Dok je lice mlado, lepo izgleda, jedro je jer je priroda tako uredila. Groteskno izgleda žena u godinama čije lice u želji da bude mlado izgleda kao da je izujedao roj pčela kaže Verica.

- Lice čistim vlažnom vatom i kokosovim uljem, dva puta nedeljno radim piling lica i tela sodom bikarbonom kojom perem i zube - kaže ona.

Starost ne treba zaustaviti, već usporiti.

Verica Rakočević zrači, jer suština njenog bića izbija iz stava, pogleda, pokreta i sadržaja. Smatra da nije cilj  zaustaviti starost jer je to nemoguće, nego da je usporimo.

- LJubav u najširem smislu reči oplemenjuje, čini vas lepim, a vezivati to samo za partnerske odnose unižava značaj ljubavi - smatra Verica.

Verica i Veljko Foto: Petar Đorđević

Rođena je na Kosovu, gde je od oca Milića Dragovića i kosovskog gena nasledila čast, poštenje, ljudskost i empatiju. Kaže da je rečenica oca "da obraz nema cenu" bila njen vodič kroz život.

Nekada je išla šest puta nedeljno u teretanu.

- Do pre nekoliko godina sam preterivala i šest dana u nedelji išla po dva sata u teretanu, a od kako sam se preselila na Avalu praktikujem šetnje kroz šumu, rad u dvorištu i tri puta nedeljno idem u teretanu, gde vežbam sa svojim trenerom bez tegova, ali zbog čestih putovanja taj deo aktivnosti znam da zapostavim po mesec - iskrena je Verica.

Ne jede beli hleb, šećer i pirinač, doručkuje ovas.

Ne jede beli hleb, beli pirinač, meso jednom nedeljno, konzumira dosta ribe, voća i povrća. Izbegava koliko može šećer, alkohol nikada nije pila, osim čaše crnog vina dnevno. Uvek doručkuje ovas sa cimetom i medom ili mleveno susamovo i laneno seme sa kefirom.

Pročitajte još: Poznata srpska voditeljka ima JEDINSTVEN HOBI, a sve je počelo sa engleskim ružama

- Biljke su moja ljubav, uživam u njima i negujem ih, nikada bolju odluku u životu nisam donela od ove da se iz centra preselim u prirodu - kaže Verica.

Živi na čistom vazduhu, umesto buke automobila, spava uz hor cvrčaka. LJudi su oko nje prirodni, neopterećeni gradskim trivijalnim stvarima.