Oglas
· · Komentari: 1
KOLAČI

Probali smo čuveni recept MEGAN Markl koji može SVAKO da napravi, evo kako je ispao (Foto)

Omiljeno voće vojvotkinje od Saseksa su banane, a pre udaje za princa Harija pisala je o tome "koliko joj je ovaj kolač promenio život". Našli smo recept i - probali ga.

Oglas

Banana hleb je Megan Markl spremala tokom zvanične posete Australiji 2018. godine. Tada se sve zainteresovao za banane i ovaj kolač koji je izuzetno popularan u SAD. Megan je pre braka vodila blog na kom je objavljivala recepte, a ljuba prema bananama je kulminirala svadbenom tortom.

Pročitaje još: Zasladite se slatkišem koji se NE PEČE (Foto)

Kolač može da se priprema na nekoliko načina, pa tako neke domaćice u smesu dodaju kašiku jogurta ili kiselog mleka. Međutim, sve zavisi od gustine testa koje treba da bude žitko, ali ne i tečno.

Banane se viljuškom ispasiraju Foto: A. M.
Kolač se pravi brzo i lako, prilično je sladak, pa smanjite šećer ako su banane zrele.

Sastojci:

  • 2 jaja
  • 3 banane
  • 300 grama brašna
  • kašikica sode bikarbone
  • 50 grama belog šećera
  • 50 grama žutog šećera
  • 100 grama butera
  • kašikica esencije vanile
  • kašika oraha ili šokoladne kockice
Gustina testa Foto: A. M.

Priprema:

Prvo se pomešaju buter i šećer, pa se izmešana dodaju. Sipa se vanila, prstohvat soli i dobro pomeša. U drugoj posudi se oljušte zrele banane i izgnječe viljuškom. Banane se dodaju buteru, šećeru i jajima.

Banane moraju da budu zrele, pegave.

Uključi se rerna na 200 stepeni i modla za pečenje namaže buterom.

Gotov kolač Foto: A. M.

U brašno se umeša kašikica sode bikarbone pa se doda smesi sa bananama. Kada se sve dobro pomeša doda se po želji kašika mlevenih oraha ili šaka izrendane ili, još bolje, sitne kockice čokolade. Sve se pomeša i sipa u namazan pleh.

Kada se rerna ugrejala pleh se ubaci i peče se na 180 stepeni oko 40 minuta. Pre kraj treba čačkalicom probosti kolač, pa ukoliko ne bude suva - nije gotovo. Čačkalica će biti slatka, jer je ovaj kolač sladak zbog banana.

Pročitajte još: Jedan AVOKADO može da napravi ceo ručak

Ovaj kolač se odlično slaže uz čaj i kafu, a dobra je i kao doručak. Ovo je odličan recept u kojem mogu da se iskoriste prezrele banane koje  malo ko voli da jede. Treba imati u vidu da što su banane zrelije kolač će biti slađi i šećera treba dodati manje.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas