Kakav je vaš šef: TIH ili BUČAN? Mi imamo odgovor ko je BOLJI

04. 06. 2020. 000000 13:00

Foto: Depozitfoto

To tvrdi Suzan Kejn, autorka audio-knjige The power of introverts in a world that can't stop, koja je takav zaključak bazirala na ličnim istraživanjima.

Pročitajte još: OPROSTI, ALI - ako vam neko ovo kaže, evo šta ustvari misli

Smatra da introvertni svoj talenat mogu da iskoriste za napredovanje u karijeri, ali i izvan poslovnog ambijenta. Jedna od bitnih karakteristika je da sebe neće baciti u okruženje u kome bi ih neko stalno bombardovao pitanjima, za razliku od ekstrovertnih.

U grupi ambicioznih ljudi introvertni ostvare bolje rezultate od ekstrovertnih.

- Introvertni će izbegavati situacije gde ih ispituju kako je negde bilo ili šta su radili, jer im to crpi previše energije, uprkos tome što su vešti u svakodnevnim razgovorima - tvrdi Kejnova.

U grupi ambicioznih ljudi, introvertni pojedinci će uglavnom ostvariti bolje rezultate od ekstrovertnih, i to zbog toga što im je važnije da razmenjuju ideje i da čuju tuđe mišljenje i predloge.

Pročitajte još: TAPŠANJE rasteruje zlo: Lekovito je i postoji 10 RAZLOGA zašto treba udarati dlanom o dlan

- Introvertna osoba, čak i kada je po prirodi bahata i dominantna, verovatno će iskreno saslušati tuđe ideje, ali ih neće u potpunosti prihvatiti jer želi da stvari uradi na svoj način i ostavi lični trag - kaže Suzan Kejn.