Oglas
· · Komentari: 0
PRINCEZA MARGARETA

TIJARA princeze Margarete je mogla što NIJEDNA DRUGA, zato je prodata za MILION FUNTI

Mlađa sestra kraljice Elizabete u kraljevskoj porodici važila je za "divlje dete".

princeza-margareta.PNG
Poltimor tijara na venanju Foto: Printscreen Youtube/Royal Fashion Channel
Oglas

Poltimor tijara koja je pripada princezi Margareti napravljena je 1870. godine i pravi je primer nakita iz viktorijanskog doba. Tijara je ukrašena cvećem i prirodom, a pripadala je engleskoj baronici. 

Pročitajte još: Da li ste čuli za princezu Kutulun? Bila je jača od svih muškaraca, NOSILA IH OCU, a njena smrt je MISTERIJA 

Princeza Margareta u kadi Foto: Printscreen Youtube/Royal Fashion Channel

Poznata je i fotografija princeze koja leži u kadi, a na sebi samo ima Poltimor tijaru. Ovu fotografiju napravio je njen suprug Entoni Armstrong Džons, koji se bavio fotografijom i filmom.

Princeza je na sebi nosila samo tijaru.

Ova slika objavljena je 2006. godine, pet godina nakon Margaretine smrti, ali je nekoliko godina kasnije sklonjena od očiju javnosti. 

Pročitajte još: Ruska carica Katarina bila je najveća zavodnica, a objavljujemo 10 TAJNI kojima je negovala LEPOTU

Princeza Margareta kupila je tijaru 1959. godine za 5.500  funti. Naredne godine nosila ju je na svom venčanju sa Entonijem.

Bila je prepoznatljiva upravo po Poltimor tijari.

Ovaj komad nakita postao je neraskidivi deo princeze Margarete, pa su je godinama prepoznavali po ovom komadu nakita.  

Pročitajte još: ANA nije starila, umivala se SURUTKOM, kosu prala KOPRIVOM i radila je i nešto NEZAMISLIVO za Francusku

Ova tijara mogla je da se transformiše u ogrlicu. Nakon princezine smrti održana je aukcija na kojoj se našla princezina privatna kolekcija. Tijara je prodata za skoro milion finti.

Princeza je, očigledno, volela tijare, jer je osim čuvene Poltimor, Margareta je tokom života nosila veliki broj tijara. 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas