Pogledajte kako novu "Tojotu" testira maestralni Fernando Alonso (VIDEO)

Petar Živković

08. 06. 2020. 000000 16:00

Foto:"Tojota"

To je testiranje! Nekadašnji dvostruki prvak sveta Formule 1 i po mnogima jedan od najboljih vozača sveta svih vremena, Španac Fernando Alonso isprobao je novu "tojotu hajlaks" za 2020. godinu!

Pročitajte još:„Sorento“ - automobil koji biste sigurno voleli da vozite do Italije, USKORO I U SRBIJI

Potpuno nova "tojota hajlaks" je opremljena motorom od 2,8 litara sa pogonom na sve točkove i novom geometrijom vešanja. Naravno, uskoro se očekuje i "civilna" verzija ovog "hajlaksa", jer je Alonso u isprobao verziju koja se sprema za najteži reli na svetu "Dakar reli". Alonso je automobil isprobao na teškim terenima, "terao" ga do krajnjih granica.

- "Hajlaks" je ikona u svetu automobilizma i oduvek sam bio zaljubljenik u ovaj auto - kaže Alonso - Kada sam vdeo prvi put ovaj novi automobil bio sam oduševljen jer izgleda stvarno spektakularno.isprobao sam ga na teškom, reli terenu i vozio ga do krajnjih granica. Mislim da je novi "hajlaks" neverovatan!

Pročitajte još: Nova "moka" otpornija od svemirskog broda! (FOTO)

Naravno, civilna verzija, koja će se ubrzo pojaviti, biće krcata i najsavremenijim sistemima za asistenciju vozaču, "Tojotinim" bezbedonosnim paketom i novim motorima.