IZBELITE zube na potpuno PRIRODAN način

20. 06. 2020. 000000 14:30

Sve što je potrebno imate u kući Foto: Piksabej

Pušenje cigareta, konzumiranje masne hrane, kafe i tamnih napitaka s vremenom uništavaju vaš osmeh. Iskoristite proizvode koje imate u kuhinji i izbelite zube prirodnim putem.

Pročitajte još: Ne bacajte ŠMINKU kojoj je ISTEKAO ROK: Evo načina kako da je ponovo ISKORISTITE

Soda bikarbona: najjednostavniji način je da stavite malo na četkicu i  istrljajte zube. Drugi način je da prospete malo praha na pastu za zube koju ste već stavili na četkicu i operete zube kao i inače.  Vodite računa jer je soda bikarbona jaka pa bi usled čestog korišćenja mogl ada ošteti zubnu gleđ.

Soda bikarbona, limun, banane, jagode sve pomaže da dobijete lepši osmeh

Pročitajte još: Važno je da ČETKE za ŠMINKANJE očistite na pravi način: Otkrivamo vam kako lako da ih sredite

Napravite pastu od limunovog soka i soli (ili sode bikarbone) potom istrljajte zube i isperite sa dosta vode, ovaj način nemojte koristiti više od jednom nedeljno. Osim limuna možete iskoristiti jabukovo sirće i sobu bikarbonu kako biste napravili pastu, a princip je isti.

Pročitajte još: Obratite pažnju kada birate NAOČARE: Ukoliko nemaju ovu OZNAKU nemojte ih kupovati

Bananina kora: lak, jeftin i prirodan način, a potrebno je samo da trljate koru od banane preko zuba. Nakon što operete zube, dobro ih istrljajte unutrašnjom stranom kore od banane oko 2 minuta. Ovaj proces možete ponavljati svakog dana, dok ne dobijete željene rezultate. Nekoliko svežih jagoda, presecite na pola, i unutrašnjom stranom jagode trljajte preko zuba par minuta.