Oglas
· · Komentari: 0
KOSA

Otkrivamo vam NAČIN kako da odaberete idealnu BOJU KOSE

Bitnu ulogu pri odabiru boje imaju i boja kože i očiju kao i prirodna boja vaše kose.

hair-1744959_640.jpg
Odaberite adekvatnu boju Foto: Pixabay
Oglas

Brinetama će najviše odgovarati upravo ove nijanse, ali i ženama koje imaju beživotnu kosu.  Smeđe farbanu kosu je  lako održavati, prednost je i to što kad se farbate same kod kuće imate mnogo manje šanse da napravite grešku.  Ukoliko imate dugu kosu opredelite se za tamnije nijanse, a ako vam je kosa kraća posvetlite krajeve ili tamnije pramenove kako bi istakli frizuru. 

Osvežite boju braon nijansom

Pročitajte još: Obratite pažnju kada birate NAOČARE: Ukoliko nemaju ovu OZNAKU nemojte ih kupovati

Ženama svetle ili hladne puti, crvena boja savršeno pristaje. Jako oštećena kosa nije pogodna za crvene nijanse. Crvena kosa je izuzetno upadljiva, budite spremni da ćete i vi biti u centru pažnje. Ako imate suvu ili oštećenu kosu, ona će teško na sebe prihvatiti molekule crvene boje, koja se brzo ispira i iz zdrave kose.

Crvena je samo za hrabre dame 

Pročitajte još: Komad garderobe koji je bio "proteran" sa ulica vratio se na velika vrata

Ukoliko se odlučite baš za ovu boju važno je da ne perete kosu svakog dana, najbolje bi bilo dva puta nedeljno. Isperite je mlakom vodom, nemojte koristiti jake šampone i zaštitite je kada ste izloženi UV zracima. 

Pročitajte još: Nova boja je ZLATNA: Našminkajte se na pravi način i sve ćete OBORITI S NOGU

IZBEGAVAJTE PROIZVODE SA ALKOHOLOM 
 Suvu i beživotnu kosu, kakvu najčešće i imaju plavuše pogoršava korišćenje  proizvoda koji sadrže visok postotak alkohola, poput lakova, pena ili gelova za kosu, može samo pogoršati stanje vaše kose.

Plava boja najbolje stoji onim ženama koje su prirodno svetle, iako lepo izgleda mana je što je neophodno da je redovno održavate. Ako sami farbate kosu kod kuće, opredelite se za hladne, neutralne tonove, umesto za tople poput zlatnih ili nijansi boje meda. Ako se odlučite za toplije tonove, postoji rizik da vam kosa poprimi narandžasto zlatni sjaj.  

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas