Vreme je za ROŠTILJ: Napravite SRPSKE ražnjiće sa ŠLJIVAMA (FOTO)

05. 07. 2020. 000000 08:26

Foto: A. M.

Tada na scenu stupaju muškarci koji u dvorištu ili na terasi mogu da "raspale" roštilj i za desetak minuta spreme ručak!

Pročitajte još: Jedina torta koju jedu BALERINE, stavi se u rernu i ZABORAVI! (FOTO)

Ražnjići sa povrćem

Sastojci:

  • suve šljive
  • slanina
  • belo meso
  • čeri paradajz
  • tikvice
  • šampinjoni
  • crvene paprike
  • štapići za ražnjić

Priprema:

Crvena paprika se iseče na kvadrate, šampinjoni na listove, a tikvice na krugove. Belo meso se iseče na kockice i marinira u ulju sa začinima (so, biber, aleva paprika, origano i začini prema ukusu). Koristi se piletina, jer joj je dovoljno isto vrme kao i povrću da se ispeče.

Šljiva i slanina
Ražnjić se naizmenično ređa povrćem i belim mesom.

Prvo se na ražnjić stavi belo meso, pa listić paprike, kolutić tikvice, ponovo meso, pa šampinjon, a ražnjiž se uvek završi čeri paradajzom.

Pročitajte još: Ovo povrće je čuveni AFRODIZIJAK, a žene od njega mogu da oslabe (FOTO)

Ražnjići sa šljivama se prave jednostavno, a dovoljno je slaninu iseći tanko i u širini šljive. Suva šljiva se obmota slaninom i nabode na ražnjić. Ovi ražnjići se peku veoma kratko, odnosno, čim slanina promeni boju - gotovi su.