NEOČEKIVAN PREOKRET! Srpski turisti koji su vraćeni večeras sa Evije dobili POKLON OD GRKA

11. 07. 2020. 000000 22:10

Foto: Depozit

Srpske turiste koji su prekinuli odmor na grčkom ostrvu Evija gradonačelnik Edipsosa častiće pet dana letovanja naredne 2021.godine.

Pročitajte još: MAGAZIN SAZNAJE - VELEOBRT! Grčka će puštati Srbe u zemlju ako ispoštuju JEDAN USLOV!

Turisti sa Evije su upravo prešli bugarsku granicu i, posle pauze na pumpi, posle 21 čas nastavljaju put ka Srbiji. U Beograd stižu u zoru.

Oko 70 turista putuje u tri autobusa: negativni su na granici prebačeni u dva sa srpskim tablicama, a pozitivne od Evije do Beograda vozi grčki autobus.

Foto: Depozit

- Kada je stigao zahtev da naši turisti odu u karantin ili kući u Srbiju napravili smo anketu među putnicima i svi, i pozitivni i negativni, odlučili su da se vrate kući dva dana pre kraja odmora - kaže vlasnik jedne turističke agencije.

Pročitajte još: KATANAC! Srpske agencije se "zamrzavaju"! Evo šta čeka turiste koji su UPLATILI PUTOVANJE

On je odmah angažovao advokata iz Soluna koji ga je obavestio da je odluka o karantinu ili napuštanju Grčke doneta u regionu Istia.

- Lepa vest je da mi je gradonačelnik Edipsosa rekao da će turiste koji su skratili odmor za dva dana narednog leta o njegovom trošku moći da borave na Eviji pet dana - kaže vlasnik te agencije.

Grčke vlasti su odluku o zatvaranju granice za srpske turiste doneli posle povećanog broja zaraženih.

Pročitajte još: OVO MOGU SAMO SRBI! Uplatili jeftin APARTMAN, završili u HOTELU sa bazenom i punim pansionom, a za sve je zaslužna KORONA

Naime, tokom jedne noći je na granici Promahonas zabeleženo 36 pozitivnih slučajeva od kojih su 20 bili srpski turisti. Kako su grčke vlasti najavile od 15. jula će tražiti negativan test ne stariji od 72 sata svim strancima koji se pojave na grčkoj granici, a među njima će moći da budu i srpski putnici.