Oglas
· · Komentari: 1
ODMOR

PALA ODLUKA! Nema Grčke za Srbe, a oni koji žele na more OVO JE REŠENJE!

Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane - srpski turisti će umesto u Grčkoj novac odneti u Antaliju i Hurgadu.

1594125651_TURSKA.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

Glavna vest na portalima u Severnoj Makedoniji je ukidanje aviosaobraćaja između Srbije i Grčke. Tačnije, u ovoj zemlji su vesti o situaciji u Srbiji uvek među prvima.

Pročitajte još: OTKRIVAMO: Posle zatvaranja grčke granice - DRAMA! Šta će biti sa srpskim turistima koji su već TAMO?!

Srpski turisti na izletu u Turskoj Foto: N. Stanković

Ipak, nakon sastanka zavšenog u Juti jasno je da srpski turisti koji žele na more moraće da provedu odmor u Antaliji ili Hurgadi.

- Čarter letovi će svakodnevno leteti ka Antaliji i jednom u deset dana ka Hurgadi - kaže Aleksandar Senić, direktor JUTA.

Letova za Siciliju i Majorku, za sada, neće biti, a agencije se nadaju da će se avionski saobraćaj sa Grčkom ponovo uspostaviti od 24. jula.

Grčka policija je, posle jučerašnjeg dramatičnog dana, počela da pušta prazne autobuse sa vozačima koji su krenuli ka letovalištima da vrate srpske turiste. Naime, tokom jučerašnjeg dana grčka vlast nije znala kakvi su papiri potrebni vozačima koji ulaze u njihovu zemlju sa praznim autobusima.

Podsećamo, prošle godine su Grčka, Turska i Nemačka bile tri najpopularnija odredišta među srpskim turistima. Srpski turisti su na kupanje u Egejskom moru u ovoj zemlji ostavili 344 miliona evra.

Srpski turisti su u Grčkoj ostavili 344 miliona evra

U Turskoj smo prošle godine potrošili 157 miliona evra, a to je, verovatno, razlog što je vlada u Ankari donela odluku da srpske turiste ne testiraju na granici, već samo mere temperaturu. Isto su odlučile i vlasti u Egiptu, koje  od 15. jula otvoraju vrata za goste iz Srbije.

Na izlet sa maskom

Prvi čarter let nacionalnog avio-prevoznika do Turske obavljen je u nedelju, 5. jula, a 144 putnika gotovo svakodnevno leteti ka Antaliji. Naime, naredni letovisu  u planu 9, 11, 15, 17, 18. i 19. jula.

Pročitajte još: SRPSKI turisti će biti testirani, svaka druga SOBA PRAZNA, a ova destinacija se reklamira ŠOKANTNIM VIDEOM (VIDEO)

Prvi srpski turisti otišli su autobusom u Tursku još 18. jula o čemu možete pročitati OVDE. Oni su uredno išli na predviđene izlete, a fotografije vodiča Nikole Stankovića možete pogledati.

U međuvremenu su otišli i drugi autobusi ka Kušadasiju i Marmarisu.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas