Kraj! RETROGRADNI MERKUR se završio, ali dolazi nam nešto DRUGO i trajaće do 26.JULA

Kristina LJubisavljević

16. 07. 2020. 000000 21:00

Foto: Pixabay

Izdahnite! Drugi retrogradni Merkur 2020. godine završio se 12. jula. Imamo predah od nekoliko meseci pre početka trećeg štetnog perioda, što će se dogoditi tek 13. oktobra.

Pročitajte još: Posle 735 GODINA: Srele su se TRI PLANETE, stari svet će se raspasti i u DECEMBRU počinje NOVI POREDAK

Šta se desilo?
Ovaj retrogradni Merkur prošao je u emotivnom znaku Raka, a može vam se činiti da ste prošli kroz podmornicu u odnosu na svoja osećanja. Svi smo prvo radili, a tek onda razmišljali. Jednom kada Merkur završi tranzit kroz znak Raka, osećaj nostalgije počeće malo da bledi.

Strah od nesporazuma, neuspeha na putovanjima i drugih manjih nevolja nesumnjivo prestaje lagano. Međutim, astrolozi upozoravaju: još nije vreme da se potpuno opustite. Ovaj retrogradni Merkur prošao je u emotivnom znaku Raka, a može vam se činiti da ste prošli kroz podmornicu u odnosu na svoja osećanja. Svi smo prvo radili, a tek onda razmišljali. Jednom kada Merkur završi tranzit kroz znak Raka, osećaj nostalgije počeće malo da bledi.

Pročitajte još: ČETIRI horoskopska znaka će se zaljubiti ovog LETA, a jedan će se RAZVESTI zbog nove VEZE

Vredi podsetiti: nakon završetka takvog ciklusa, uvek dolazi eho period, koji astrolozi nazivaju „retrogradna senka“ ili „retrogradno pomračenje“. I trajaće do 26. jula. Za to vreme, komunikacije se ponovo postepeno uspostavljaju. Ali ovo je još uvek malo uzdrmano, jer se Merkur još uvek ne kreće istom brzinom kao i obično. Budite oprezni!

Do kraja meseca još uvek se možemo suočiti sa sporovima i nerazumevanjem!

Najčešće nas bivše ljubavi i prijatelji na neki način počinju proganjati. Ostanite otvoreni za pomirenje s prošlošću. To ne znači da ćete se sigurno vratiti staroj ljubavi, ali oprostite staro negodovanje, ovo je sjajan trenutak. Razmišljanje i odlučivanje ostaće više emocionalno nego logično. Ali ovo je dobro! Sada je vreme da budete iskreni prema svojim osećanjima. Merkur više nije tu da vas ometa u komunikacijskim veštinama ili umanjuje značenje vaših reči. Iskoristite ovaj put da naglas kažete sve što ste se zadržali tokom retrogradnog kretanja Merkura.