Muškarci, dvojka ste! Evo sa kim ŽENE NAJBOLJE SPAVAJU

Kristina Malešević

28. 07. 2020. 000000 14:00

Foto: Pixabay

Kada spavaju uz psa, žene su mnogo zadovoljnije i ornije za svakodnevna aktivnosti. Tokom sna imaju mnogo manje uznemiravanja i daleko više se naspavaju, potvrdila su naučna istraživanja.

Pročitajte još: Jednom se ZALJUBIMO, osam puta dobijemo POVIŠICU, a šta mislite koliko puta MUŠKARCI SLAŽU dnevno?

Izgleda da je stvarnost značajno drugačija od muških priča da žene najbolje spavaju u muškom društvu u krevetu. Naprotiv, žene najbolje spavaju uz psa. Nakon što su proučili navike spavanja 962 žene, istraživači su otkrili kako žene spavaju sa mačkom, partnerom ili psom.

Foto: Pixabay

Pročitajte još: Imate loše slike i malo PRATILACA? Nije ni čudo, sigurno pravite ove GREŠKE

Psi podstiču zdraviji raspored spavanja.

Istraživanje je pokazalo tokom noći žene dozivanjavaju ista uznemiravanja kada spavaju bilo sa mačkom, bilo sa svojim muškim partnerom.  Sa druge strane, potvrđeno je da psi podstiču zdraviji raspored spavanja kod ljudi.

Pročitajte još: Sita je i suva, a BEBA i dalje PLAČE: Onda je razlog OVAJ PROBLEM

Prema rezultatima istraživanja objavljenom u časopisu Anthrozoös, žene mogu puno bolje spavati kada imaju psa u krevetu umesto neke druge osobe, pa čak i drugog kućnog ljubimca.

Psi noću manje uznemiravaju od muškaraca.

Takođe, istraživači su došli do zaključka da su žene imale puno manje uznemiravanja tokom spavanja ako su spavale sa psom, lako su se budile i uz to se osećale odmornim i spremnim za svakodnevne obaveze. Uz to, rezultati su pokazali da su se žene koje su spavale sa svojim psom u krevetu osećale prijatnije, opuštenije i sigurnije. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU