· · Komentari: 0
JEZIK PASA

Ako pas spusti šapu na vas ili se nasloni, to ima SKRIVENO ZNAČENJE: Pročitajte šta vam ljubimac poručuje

Vlasnici pasa više vole svoje ljubimce nego ljude, sudeći prema nedavno sprovedenom istraživanju.

pas-Depositphotos.jpg
Foto: Depositphotos

Staraju se o svojim četvoronožnim prijateljima kao da su im deca, obasipajući ih ljubavlju. Isto je i sa "pseće strane" - oni štite svoje vlasnike od svega lošeg, govoreći im, na poseban način, da ih vole. Oduvek ste želeli da razumete šta vam vaš krznaš poručuje? Stručnjaci su rešili da "prevedu" neverbalni jezik pasa. Osnovno polazište je da ljubimac šapama štošta poručuje, a sasvim nedvosmisleno da vas voli.

Pročitajte još: Ako vam mačka legne na stomak ili glavu, ne sklanjajte je jer time vam daruje 10 GODINA ŽIVOTA

Kada vam priđe i spusti šapu na vas, stavlja do znanja da vas voli i da ceni sve što činite za njega. Prema istraživanjima stručnjaka za pse, psić vam isto poručuje i dok, prilikom maženja, samo pokušava da vas dodirne šapom. Međutim, ponekad šapicama pokušava da ukaže i na nešto drugo.

Psi "čitaju" ljude Foto: Arhiva Novosti

Psi su sposobni da "čitaju" i razumeju emocije ljudi, pa ako vam, kada ste tužni, ljubimac priđe, pružajući vam šapu, on na taj način želi da vas uveri da će sve biti u redu. Ukoliko vas, pak, preterano začikava šapicama, to znači da mu je potrebna vaša pažnja i, naravno, igranje. Ovi plemeniti četvoronošci imaju potrebe kao deca, čak i više od njih. Slede ponašanje stečeno u leglu, po rođenju, kada su morali da budu čvrsto povezani sa porodicom i bliski sa onima koje vole.

Pročitajte još: Pas vam je omiljena životinja? Evo šta to znači

Zato će ponekad, umesto da podignu šapu, pokušati da sednu tik do vas, oslanjajući se celim, ili delom tela, na vaše. Na taj način oni i bukvalno pokazuju svoju povezanost sa vama. Ne preostaje vam ništa drugo nego da ih zagrlite i držite čvrsto uz sebe.

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.