SITI, a MRŠAVI: Probajte PALENTA DIJETU koja traje 4 dana

16. 08. 2020. 000000 21:00

Foto: Piksabej

Većina dijeta sasvim isključuje žitarice iz ishrane. Međutim, kada je reč o kukuruznom brašnu, drugačije je. Ova namirnica se savetuje u redukcijskim dijetama, jer obezbeđuje organizmu ugljene hidrate, ali ne goji koliko belo pšenično brašno.

Pročitajte još: Dijeta je dobra ako čovek ne gladuje i OBAVEZNO unosi dve stvari

Kukuruzno brašno sadrži obilje važnih hranljivih materija. Ono je izvor vitamina B grupe,  pantotenske kiseline, folata i vitamina E i K. Sadrži vlakna, karotenoide, 18 aminokiselina i esencijalnih minerala, kao što su cink, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum, bakar, mangan i selen.

Kukuruzno brašno ne samo što je zdravo, već utiče na lepši izgled kože, kose i noktiju.

Šolja žutog kukuruznog brašna obezbeđuje dva miligrama cinka, što je 25 odsto preporučenog dnevnog unosa za žene i 18 odsto za muškarce. Kukuruzno brašno je lekovito za visok krvni pritisak, snižava holesterol, omekšava stolicu, štiti debelo crevo i utiče na lepši izgled kože, kose i noktiju.

Pročitajte još: GLUTEN FRI dijeta je OPASNA, bolje probajte DžANK fri

Ukusna i efikasna Foto: Piksabej

Dijeta koju predlažemo traje četiri dana. To ne znači da ćete tako brzo smršati koliko želite, ali ćete bar započeti proces mršavlje nja. Uspeh ćete postići samo trajnim promenama navika u ishrani i pojačanjem fizičke aktivnosti. Za početak uz ovaj jelovnik uvedite i dnevno pešačenje od pola sata.

PRVI DAN

300 g palente, paradajz, krastavac, jabuka i 2 l vode. Sve možete da podelite u dva ili tri obroka.

DRUGI DAN

400 g palente, paradajz, krastavac, jabuka i 2 l vode - to je sve što možete da konzumirate tokom dana, a na vama je da li ćete podeliti u dva ili tri obroka.

Pročitajte još: Letnje osveženje skida kilograme! 10 KILOGRAMA MANJE za dve nedelje BEZ TRENINGA i znojenja

TREĆI DAN

500 g palente, 300 g zelene salate, 200 g salate od svežeg kupusa, 2 šargarepe, kašičica maslinovog ulja i malo limunovog soka, 2 l vode i 3 šolje zelenog čaja bez šećera. Podelite u tri do četiri obroka zavisno od osećaja gladi.

ČETVRTI DAN

600 g palente, 300 g zelene salate, 200 g salate od svežeg kupusa, 2 šargarepe, kašičica maslinovog ulja i malo limunovog soka, 2 l vode i 3 šolje zelenog čaja bez šećera. Podelite u četiri do pet obroka zavisno od osećaja gladi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU