Ova zemlja ŠIRI RUKE turistima, daju BESPLATAN PCR TEST, Rusi već šalju ZAHTEV ZA LETOVE

02. 08. 2020. 000000 11:40

Foto: Piksabej

Kuba se ne nalazi na spisku zemalja koje EU smatra bezbednim, ali osmislili su način kako da privuku strane turiste i tako oporave ekonomiju.

Pročitajte još: Naredne godine se PUTUJE U SVEMIR! Napravljen i HOTEL koji će primati turiste - evo CENE I JELOVNIKA

Strani turisti koji sada mogu da posete obalu i odsednu u hotelima poseduju sertifikate prema utvrđenim bezbednosnim i zdravstvenim protokolima, ali ne mogu da se kreću unutar ostrva.

- Svim turistima  pružićemo besplatan PCR test, a u svakom hotelu postoje lekar, medicinska sestra i epidemiolog na usluzi - kaže Huan Karlos Garsia Granada, ministar turizma.

Iz Rusije stigao zahtev za nedeljne letove.

Granda veruje da će se turizam na ovom ostrvu potpuno opraviti tek 2022. godine i vratiti na početnu tačku. Veliki broj turista stizao je iz Kanade, a ova zemlja je produžila zabranu putovanja do 31. avgusta. U isto vreme je Rusija, odakle isto dolazi dosta turista, stavila ovu zemlju na listu sigurnih država. Iz Rusije je, čak, stigao i zahtev za uspostavljanjem nedeljnih letova ka Kubi.

Pročitajte još: Jeste li čuli za UBUD VILE? Dan u njima košta 1.000 evra, a ponuda je neverovatna (Foto/Video)

- Situacija u međunarodnom turizmu je nestabilna i veoma neujednačena, pa je teško prognozirati šta će biti sa evropskim turistima - zaključio je Granda. 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU