· · Komentari: 0
IZLETI

Brazilac je došao u Srbiju sa 19 godina i ostao, igra folklor i PORUČUJE: Ovo morate videti!

Svi znaju da je Tiago Fereira učinio za promociju srpskog turizma više nego mnoge srpske turistčke agencije, a za predstojeće leto preporučuje pet mesta koja treba videti.

Tiago Fereira je u Srbiju došao sa 19 godina i od onda je završio fakultet i Osnovao Srbiju za mlade zahvaljujući kojoj su mnogi upoznali svoju zemlju. Naučio srpski toliko dobro, da koristi isključivo ćirilicu. Naučio je i da igra folklor i postao druga postava KUD "Žikica Jovanović Španac".

Pročitajte još: Francuska novinarka posetila Beograd, a ono što je doživela potpuno je ŠOKIRALO: "Srbi jednu stvar prave bolje od nas"

Tiago ispred Svetog bora Foto: Privatna arhiva

Zbog "korone" Tiago je morao da odloži srpsku svadbu za septembar, ali to ne znači da gubi vreme. Priprema zanimljive izlete po Srbiji, snima klipove "Brazilac u Srbiji" i predlaže svima da se, kao i on, zaljube u našu zemlju.

- Srbija je čarobna i lepa ljubavna priča završila se tako što sam večno ostao zaljubljen u Srbiju - kaže Tiago.

Na Tiagovoj top-listi prvo mesto zauzela je Kamena gora zbog Svetog bora.

Na prvom mestu Tijagove top liste omiljenih mesta u Srbiji stavlja Kamenu goru, poznatu po seoskom turizmu i zdravoj hrani. Nalazi se blizu Prijepolja i Tiago je emotivno vezan za ovo mesto, a zahvaljujući tome što je ovde bio mnogo puta, zna i neke tajne:

- Priroda na Kamenoj Gori je toliko netaknuta da izgleda kao iz bajke, ovde se nalazi Sveti bor star više od 500 godina koji čuva ovu planinu i obnavlja energiju svakog posetioca - ističe Tiago.

Top lista PET mesta:
1. Kamena gora, Prijepolje 2. Golubac 3. Zagajička brda, Delibat 4. Stara planina 5. Brezovica
Obožava Golubac i zove ga "srpski Rio".

Na drugom mestu preporučuje odlazak u Golubac. Tamo gde je Dunav širok kao more, Golubac stoji i dočekuje goste svojim pričama i legendama iz Srednjeg veka pre nego što ih uputi na istraživanje lepota Đerdapa.

Do Uvca je vodio grupu Brazilaca
NJegova najnovija srpska ljubav je Brezovica.

Tiago kaže i da su Zagajička brda nestvaran predeo usred već nestvarne Deliblatske peščare - najveće kontinentalne peščare u Evropi. Četvrto mesto daje Staroj planini, jer skriva veliki broj vodopada koji su pravi biseri prirode, a Tupavica je jedan od najlepših. Poslednje mesto

Pročitajte još: Ovogodišnje letovanje će, možda, biti STEJKEJŠN, a da li znate šta je to?

Poslednje, peto mesto ostavlja posebnoj planini koju je nedavno otkrio i koja ga je omađijala. Nada se da će tamo odvesti prvu grupu u junu.

- Brezovica je jednostavno čarobna - ne zna se šta je lepše, da li bogata priroda, pogledi od kojih zastaje dah ili gostoprimstvo lokalnog stanovništva srpske opštine Štrpce - zaključuje Tiago.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🇷🇸 Mesec dana vanrednog stanja. Svet je stao. Dok nekome odgovara rad od kuće, neko nema od čega da živi. Dok neko uživa u velikoj kući sa dvorištem, neko jedva izdržava sa porodicom u 20 kvadrata. Svi prolazimo kroz istu oluju, ali nismo u istom čamcu. No, jedno je sigurno: sve dok teče voda Savom i Dunavom, sve je prolazno, pa i ovo. Bitno je da se trudimo da ostanemo okrenuti ka suncu, da budemo vredni i da ne damo prostor negativnim mislima i osećanjima. Pobedićemo! ✊ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 🇧🇷 Um mês em estado de emergência. O mundo parou. Enquanto uns estão adorando trabalhar de casa, outros não têm do quê viver. Enquanto uns estão curtindo a casa grande com quintal, outros mal conseguem acomodar a família nos seus 20m². Estamos todos passando pela mesma tempestade, mas não estamos no mesmo barco. No entanto, uma coisa é certa: enquanto as águas do rios Sava e Danúbio continuarem fluindo, tudo passa, até isso. É importante que nos esforcemos para permanecemos voltados ao sol, continuarmos ativos e sem dar espaço a pensamentos e sentimentos negativos. Vamos vencer essa batalha! ✊ Foto: @thiago.7hc #covid_19 #ostanikodkuće #pobedicemo #pozitivnost #pozitivnemisli #optimizam #borimose #beograd #srbija

A post shared by Thiago Ferreira (@thiagoldcf) on

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.