Otkrivamo vam tajne: Šta je NAJNEOPHODNIJE u kuhinji i kako te predmete ODRŽAVATI

15. 08. 2020. 000000 15:30

Foto: Piksabej

Da bi flaša za vode za višekratnu upotrebu uvek bila čista, stručnjaci savetuju da je perete svakodnevno, dok se dezinfekcija preporučuje bar jednom nedeljno.

Pročitajte još: Kupili ste ŽILAVO MESO? Evo trika kako da postane SOČNO i MEKANO

To možete da činite i češće ako ste bili bolesni ili flašicu nosite sa sobom kad izlazite iz kuće. Možete je oprati običnim deterdžentom za sudove i toplom vodom (ako nemate mašinu za sudove). Detaljno je očistite iznutra i spolja i ostavite da se dobro osuši ili je obrišite kuhinjskim ubrusom.

Pročitajte još: Probali ste BOSILJAK, ali ne pomaže? Ovo je SMRT za KRVOPIJE!

Dobra organizacija Foto: Depozit

Najneophodniji pribor

U pretrpanoj kuhinji ponekad se teško snalazi i sama domaćica. Da biste to izbegli, možete se usredsrediti na najpotrebniji pribor, koji možete uvek sa lakoćom da pronađete, jer znate gde se tačno nalazi.

  • Dobar nož je od presudne važnosti. Birajte višenamenski od čelika sa oštricom od oko 20 cm i stabilnom drškom. Ovakav nož vam istovremeno omogućava da čistite ribu, seckate luk, povrće i voće, meso...
  • Nožić za guljenje krompira, šargarepe i drugog korenastog povrća je takođe izuzetno važan s obzirom na čestu upotrebu navedenih namirnica u ishrani.
  • Čvrsto i stabilno rende je nezamenljivo kada treba da izrendate različito povrće, ali i koricu od limuna ili neki od tvrđih sireva.
  • Pomalo zaboravljeni avan takođe bi trebalo da nađe svoje mesto u kuhinji, jer se u njemu prave najbolje povrtne paste i na sitno mrve začini.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU