Skupljači dijabola iz kućne radinosti (FOTO)

Milica Mataruga

14. 08. 2020. 000000 14:00

oruzje-za-trening foto: V. Mitrović

Jedna od retkih povoljnih stvari koje je doneo novi Zakon o oružju i municiji, a u interesu je ljubitelja oružja jeste olakšano nabavljanje vazdušnih pušaka i pištolja. I to je potrebno iskoristiti. Kako ne bismo potpuno “zarđali”, pod određenim uslovima vazdušne puške i pištolji mogu da se koriste i van strelišta. 

Pročitajte još: Grade se STANOVI za porodice sa decom na Novom Beogradu - EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)

Pročitajte još: “Koplje” i “Sablja” na vazdušni pogon (FOTO)

Neophodan deo opreme, foto: V. Mitrović

Svako ko ima ovakvo oružje i mogućnost da u svom podrumu, stanu, dugom hodniku ili nekoj drugoj prostoriji, obezbedi propisane sigurnosne uslove, može da uživa u pucanju do mile volje. Pored zaključane i bezbedne prostorije, oružja i dijabolo municije, potreban je i nosač meta, koji je istovremeno i skupljač ispaljenih dijabola. 

Zadovoljstvo pucanja  

Kutiju od lima nije teško napraviti, foto: V. Mitrović

Specijalne kutije za “hvatanje” dijabola možete da kupite u većini lovačkih prodavnica, a lako ih je napraviti u “domaćoj radinosti”. Kupite samo originalne mete i prema njihovim dimenzijama napravite limenu kutiju sa kanalima od savijenog lima u koje ulazi meta. Između meta i lima možete da postavite sunđer ili presavijenu tkaninu, pa tako ispaljenu, a nedeformisanu dijabolu možete da koristite više puta. Ujedno ovo znatno umanjuje reski zvuk udarca metka u lim nosača mete. 

Pročitajte još: Bizarna rešenja: Šta je ponudilo godišnje okupljanje proizvođača oružja, municije i opreme u Las Vegasu?

Umetnite metu u ležište i uživajte u pucanju, foto: V. Mitrović

Ovakvi integrisani nosači meta i skupljači dijabola mogu da se nose svuda kao neophodni deo opreme za pucanje vazdušnim oružjem. 

Vlada Mitrović 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU