Oglas
· · Komentari: 0
REVOLVER

Apsolutno neuništiv! Ruger Sekjuriti Siks nakon ispaljenih milion i po metaka ostao neoštećen

"Ruger" je plasirao svoju varijaciju službenog modela koji je trebalo da bude čvršći, jednostavniji i jeftiniji od konkurentskih revolvera

ruger-R-6.jpg
Oglas

Uspešna američka firma "Šturm, Ruger i Kompani", početkom sedamdesetih godina prošlog veka uživala je zavidan renome usled izvrsnih karakteristika svojih MK pušaka i pištolja, a naročito po varijacijama revolvera vestern stila.

Pročitajte još: Robusni Ruger Sekjuriti Siks svojim svojstvima nadmašio konkurentske modele S-V u K ramu

U to doba u paleti proizvoda nisu imali ono što su jednako značajno i brojno tražili korisnici iz kategorije civila i službenih lica - revolver dvostruke akcije kalibra .357 Magnum/.38 Special.

Ruger

Posle Drugog svetskog rata policijske agencije širom SAD koristile  su uglavnom S&W modele 10, 13, 15 i 19 u K ramu, a njihovim primerom su se povodili brojni civilni korisnici. Upravo je Model 19 od kasnih pedesetih godina 20. veka predstavljao primer onoga što se tražilo, još od kada su policijske službe prešle sa revolvera "kolt" na "smita".

Lošije okidanje od konkurencije

"Ruger" je ranih sedamdesetih plasirao svoju varijaciju modela koji je trebalo da bude čvršći, jednostavniji i nadasve jeftiniji od konkurentskih revolvera. Naviknuti na precizno pasovanje najsitnijih delova kod "Kolta" i "Smta i Vesona, Amerikanci su osmislili krilaticu kako je „Ruger Sekjuriti Siks SA revolver koji može dejstvovati i DA“. U pitanju je svojevrsno preterivanje, iako je dvostruko dejstvo zaista bilo prilično tvrdo i sa povremenim grebuckanjem.

Pročitajte još: Da li je izraelski "Masada" pretekao austrijski "Glok"? Novo oružje protiv 40 godina starog pištolja (FOTO/VIDEO)

Podsetićemo se podatka o mitskoj neuništivosti modela Sekjuuriti Siks, jer je u jednom američkom strelištu primerak namenjen rentiranju ispalio skoro milion i po metaka bez oštećenja!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas