OVO je jedina ŽENA koju je pogodio METEORIT, ali se od toga OBOGATIO njen KOMŠIJA!

10. 08. 2020. 000000 19:00

Foto: Youtube/ screenshot Dark5

NASA je procenila da je meteoriti veličine košarkaške lopte, preleteo je 10. novembra 2019. godine iznad Nacionalnog parka u blizini Sent Luisa u Misuriju. To znači da nam se "bliski susret" kakav je imala En Hodžis može ponovo dogoditi!

Pročitajte još: Ovde suncobran i ležaljke NE PLAĆATE, hrane ima KOLIKO ŽELITE, a za decu je sve BESPLATNO (FOTO)

En Hodžis (34) je 30. novembra 1954. godine dremala pošto je supruga ispratila na posao. U jednom trenutku je gradić Silakogu, "mramorni grad", u Alabama, pogodio meteorit.

En je čula tresak, soba se napunila prašinom i osetila je bol u stomaku. Na podu je videla crni kamen koji je probio krov i  pogodio En. Pozvala je policiju i vatrogasce, a stigli su i eksperti iz Vazduhoplovnih snaga da utvrde šta se dogodilo. En je odvezena kod doktora.

Kamen je ispao iz ruske svemirske stanice?

U prvom trenutku su svi mislili da je počeo "treći svetski rat", a pojavile su se i teorije da je to parče ispalo iz ruske svemirske stanice.

En Hodžis sa modricom od meteorita Foto: Youtube/ screenshot Dark5

"Kamen" je oduzet Hodžisovima, a bio je težak 3,8 kilograma. Starost je procenjena na 4,5 milijarde godina! Identifikovan je kao hondrit, sa malim granulama minerala i mnogo gvožđa i nikla. Doleteo je brzinom od 200 kilometara na čas i pre pada na kuću se prepolovio, tako da je drugi deo nađen u blzini. En Hodžis je postala "zvezda" koja je izjavila da ju je "sam Bog pogodio" i da želi da ga zadrži.

Tornado i grom
Eksperti su procenili da je verovatnoća da nekoga pogodi meteor veoma mala, zapravo nikakva, i izražava se sa jedan na 1,6 miliona. "Veća je šansa da vas uhvati tornado ili grom u istom trenutku, nego da vas udari meteorit", izjavio je Majkl Rejnolds, astronom sa Državnog koledža na Floridi.
Pogodio me je Bog. Probala je da meteorit proda.

En je prva i jedina osoba na svetu koju je pogodio meteor, i "svemirski predmet" im je vraćen. Vlasnica kuće Birdi Gaj, smatrala je da meteorit pripada njoj. Sudili su se i morali su da valsnici isplate 500 dolara.

Pročitajte još: U Beogradu postoji knjiga od LJUDSKIH KOSTIJU i potpis poslednjeg PRAVOSLAVNOG CARA: Evo priče!

Pokušavali su da meteorit prodaju, a na kraju su ga poklonili Muzeju za istoriju prirode Alabame. U isto vreme je njihov komšija  Julijus Kempis MekKini pronašao sličan kamen, prodao ga i od novca kupio kuću i automobil. Na kraju je taj meteorit završio u Smitsonian muzeju.

Meteorit Foto: Youtube/ screenshot Dark5
Komšija je svoj meteorit prodao i kupio kuću i kola, a En je umrla siromašna,

En Hodžis se 1964. godine razvela, obolela od bubrega i umrla je u lokalnom staračkom domu sa samo 52 godine.

Mi smo stalno pod meteorskom prašinom, ali to ne osećamo.

U Venecueli je 1972. godine stradala krava, a drugi meteorit u februaru 2013. prouzrokovao je zvučni udar koji je razbio prozore u Čeljabinsku, u Rusiji. Pre tri godine poginuo je jedan vozač autobusa u Natrampali, u Indiji od kiše kamenih krhotina koju je stvorio udar meteorita o tlo.

Pročitajte još: PIRAMIDE leče rak i zato ih gradimo u Rusiji, a SOKOBANJA bi bila balkanski centar

"Meteoriti nisu retkost, ali nas sve vreme pogađa "meteoritska prašina", koju ne primećujemo - kaže Katarina Kari Korigan, geolog i kustos zbirke meteorita u Smitsonijan Institutu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU