"Uspavamo je, a onda odemo da plačemo..." Prijateljica Isidore Bjelice opisala kako su izgledali POSLEDNJI DANI

Jelena Blažić

13. 08. 2020. 000000 17:00

Foto: Instagram printscreen/josvoyage

Isidora Bjelica preminula je 5. avgusta u 52. godini nakon duge borbe sa rakom jajnika, a nakon njene smrti, drugarica Jovana Hismajer, opisala je kako su izgledali njeni poslednji dani:

Pročitajte još: ZA SRBE SPECIJALNA PONUDA! U ovom hotelu deca borave BESPLATNO, a dobija se i POSEBAN POPUST (FOTO)

Pročitajte još: Ispraćena na večni počinak: Na krstu šešir, u kapeli jecaji i suze .... Isidora Bjelica sahranjena u Aleji zaslužnih građana (FOTO)

- Isidoru sam poslednji put videla pre nešto više od mesec dana. Čak ni tada, u tako lošem stanju, nisam htela da poverujem da smo poslednji put jedna pored druge. Sećam se njenih ruku, uvek su me fascinirale tako krhke ručice koje su toliko knjiga napisale. Tada su bile još nežnije, kao kod neke devojčice - rekla je Jovana i dodala:

- Bila je fizički slaba, ali njen duh i bistrina uma nisu se promenili ni najmanje. Tih par dana u toku popodneva gospodin Pajkić i ja smo bili uz nju dok se ne uspava, a onda bismo izašli preko puta, seli u neki restoran i plakali kao da nema gostiju i ljudi oko nas - zaključila je Jovana.

Podsetimo, Isidora Bjelica sahranjena je 8. avgusta u Aleji zaslužnih Velikana na Novom Groblju. Istog dana u maloj dvorani Sava Centra, nekoliko sati pre sahrane, održana je komemoracija povodom smrti slavne spisateljice.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU