Hleb NE PIPAJTE nego obavezno POMIRIŠITE, a PERŠUN će dugo OSTATI SVEŽ ako uradite OVU stvar

28. 08. 2020. 000000 11:20

Foto: Depozitfoto

Ako vam nije važno da li je beli, crni ili integralni, već želite da kupite "pravi", ukusan i svež, stručnjaci kažu da je najukusniji onaj koji ima hrskavu koricu.

Pročitajte još: Otkrivamo vam tajne: Šta je NAJNEOPHODNIJE u kuhinji i kako te predmete ODRŽAVATI

Predlog je i da ga obavezno pomirišite u pekari i kupite samo ako osetite miris kvasca, jer to znači da je svež. Tokom toplih letnjih dana nije dobro da ga uvijate u platnenu krpu ili plastičnu kesu, jer se tako lako ubuđavi. Umesto toga, držite ga u metalnoj kutiji, ali sa rupicama na poklopcu koje propuštaju vazduh.

Nema koristi od pipanja, mora da se miriše Foto: Depozit

Sačuvajte svežinu peršuna

Peršun je sada svež i lepe zelene boje, ali sigurno ste poželeli da takav bude i zimi.

Pročitajte još: Probali ste BOSILJAK, ali ne pomaže? Ovo je SMRT za KRVOPIJE!

Da biste produžili svežinu peršuna (čija je sezona u toku), a koji je neizostavni začin mnogim jelima, uradite sledeće:

  • operite ga i osušite struk peršuna na čistoj pamučnoj krpi
  • otkinite listiće i sitno ih iseckajte
  • stavite ih u teglu i dobro zatvorite
  • odložite teglu u frižider i naredne dve nedelje ćete imati svež peršun na raspologanju

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU