Evo kako da se ZAUVEK rešite najvećeg ženskog neprijatelja - MASNE KOSE!

Kristina Malešević

25. 08. 2020. 000000 13:30

Foto: Pixabay

Sa problemom neprestano masne kose susreću se pripadnici oba pola, ali je zbog duže kose ovaj problem učestaliji kod žena.

Prva opcija je promena ishrane, ali i sitni trikovi koje samo žene znaju i primenjuju!

U tom slučaju, pažnja mora biti posećena ishrani, izbacivanju konzervisane hrane, šećra, belog hleba, a sa druge strane ubacivanje u ishranu povrća i voća, laganog mesa, mlečnih proizvoda i semenki kako bi se aktivnost lojnih žlezda smanjila.

Bez feniranja na ravno
Kako bi izbjegli neurednu i masnu kosu izbjegavajte ju ravnati! Isto tako obratite pozornost na prehranu i zamijenite konzerviranu hranu, šećer i bijeli kruh sa povrćem i voćem, laganim mesom, mliječnim proizvodima i sjemenkama kako bi se aktivnost lojnih žlijezda smanjila.

Pročitajte još: Pre SUNČANJA se obilno mažite HUMEKTANTOM i imaćete ten kao BIJONSE

Stručnjaci za negu kose savetuju i šampone za suvo pranje, koji se nanose poput laka ili puder praha na sam koren dlake. Šampon za suvo pranje deluje nakon samo 10 minuta, a potom je kosu potrebno počešljati kako bi se dobio potpun efekat.

Pročitajte još: Jedan od najvećih ŽENSKIH NEPRIJATELJA: Evo kako pomoću KOKOSOVOG ULJA ukloniti STRIJE

Suvi šampon deluje tako što stvara ljusku oko masnih vlasi zbog čega će kosa još neko vreme ostati čista.

Pročitajte još: Ko jede CRNO grožđe DOBRO SPAVA, a ko čisti kožu OVIM tretmanom ima LEPO LICE

Prilikom pranja kose je važno obratiti pažnju na temperaturu vode. Kosu treba prati mlakom ili toplom vodom, a nakon pranja kosu je najbolje ostaviti da se osuši prirodno.

Pre spavanja se savetuje češljanje kose, a kada legnete na jastuk povucite kosu prema nazad na gornji rub jastuka. Poželjno je čak napraviti labavu pletenicu ili rep.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU