Oglas
· · Komentari: 0
kosa

Da li koristite šampon za SUVO PRANJE KOSE? Evo kako će vam kosu učiniti lepšom.

Šampon za suvo pranje kose odgovara apsolutno svim tipovima i nije vam potrebno nekakvo komplikovano uputstvo za njegovu upotrebu.

1595492873_Depositphotos_81734824_s-2019.jpg
Foto:Deposit
Oglas

Prema rečima frizerke Teddi Cranford, koja tokom rada na modnim editorijalima i snimanjima za iste, ali i u svom salonu, redovno koristi šampon za suvo pranje kose ili puder za kosu, u pitanju je kozmetički proizvod koji bi svaka žena trebalo da ima u neseseru.

Pročitajte još: Istaknete OBRVE, smanjite USNE: Koje greške pravite prilikom ŠMINKANJA? (VIDEO)

Međutim, ukoliko pripadate taboru onih koji još uvek ne priznaju ovaj sjajan proizvod ili jednostavno možda i dalje grešite tokom njegove upotrebe, pa ste odustali od korišćenja, Teddi vam daje pet saveta zbog kojih ćete ovaj "čarobni" šampon uvek imati u neseseru.

Za lepšu kosu

Ne bi li kosa dobila na gustini i debljini, šamponi u spreju prilično pomažu na ovom polju. Ovi šamponi apsorbuju masnoće na kosi i čine je mekšom. Da biste na pravi način naneli šampon uzmite deo po deo kose i nanesite sprej od vrha ka dnu, ali samo do polovine vlasi. Potom raščešljajte kosu ili brzinski prođite kroz kosu fenom.

Nanosite šampon za suvo pranje od vrha ka dnu, ali samo do polovine vlasi!

Puder za masnu kosu

Foto: Deposit

Za malo grublju i masniju kosu važe i malo drugačija pravila, poput pudera za kosu u bočici, koji je suvlji i sadrži više koncentrata. Zato ukoliko imate masniju kosu i niste zadovolji rezultatima sa šamponom u spreju, najbolji izbor za vas je šampon za suvo pranje kose u bočici.

Pročitajte još: Kako da vam BOJA NA KOSI traje što duže? OVO su saveti i trikovi za njeno negovanje

Ne stavljajte lak previše blizu glave

Desetak centimetara od glave najbolje je pravilo, kada su u pitanju svi sprejevi. 

Nakon vežbanja

Nakon vežbanja, ukoliko nemate vremena da perete i sušite kosu (kao što uglavnom nemamo), a kosa je vlažna, kozmetički proizvod koji vam može pomoći u ovoj situaciji jeste puder za kosu. Sprej u ovoj specifičnoj situaciji ipak može da zakaže, ali je puder idealan, zbog svoje gustine i naravno moći apsorbcije. Nanesite puder na kosu, utapkajte prstima i prostresite glavu. Mada, ukoliko imate fen pri ruci, nakon nanošenja pudera najbolje je da brzinski feom prođete kroz kosu. 

Pročitajte još: Žene SVAKOG DANA prave ovu frizuru, a ne znaju koliko ŠTETI KOSI

Na čistu kosu dodajte malo šampona za suvo pranje za volumen!

Za teksturu i volumen

Ako imate ravnu i beživotnu kosu, jedna od najboljih stvari koje možete uraditi ne biste li udahnuli živost kosi i podarili joj volumen, jeste da na čistu, isfeniranu kosu nanesete malo šampona za suvo pranje kose. Dakle, blago nasprejišite kosu, protesite je i još jednom brzinski fenom prođite kroz nju.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas