Austrijanci otišli korak dalje! DECU u Beču LEČIĆE 5G ROBOTI?!

Kristina Malešević

27. 08. 2020. 000000 20:20

Foto: Pixabay

Zdravstveni robot sa imenom Amu radiće u dečijoj ambulanti jedne klinike u Beču, a njegova funkcija biće pre svega da meri temperaturu deci, da im objasni sve nedoumice o korona virusu i objasni zašto je važno držati distancu. 

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU?

Visina i glas robota biće ptilagođeni deci i vreme u čekaonicama učniće zanimljivijim uz mogućnost učenja usvajanja novih informacija

Pročitajte još: Korisnicima svanulo! NETFLIX testira nove opcije koje će OLAKŠATI ŽIVOT

Ovi novi roboti visoki su oko 120 centimetara, funkcionišu po principu 5G tehnologije i  opremljeni su sa nekoliko mikrofona i infracrvenih kamera, otvorenim operativnim ssistemom i brojnim drugim funkcijama. Prvo programiranje prilagođeno je potrebama dečije ambulante, a ubuduće će se moći programirati i druge funkcije za pomoć.

Pročitajte još: ODZVONILO laptopovima! Evo koji proizvođač se povlači sa tržišta PRENOSIVIH RAČUNARA

Kako je najavljeno, uvođenjem ovog robota Beč želi da postane glavni grad digitalizacije u Europi. Kako je istao gradonačelnik Beča, to im uspeva uz mnoštvo pametnih mera koje omogućuju optimalnu digitalnu povezanost ljudi i pametnih uređaja, mašina i sistema.

Pročitajte još: Evo kako da znate da li je ŽENA USAMLJENA na osnovu njenog FACEBOOK i INSTAGRAM profila!

Niame, zahvaljujući 5G tehnologiji uskoro će se u području zdravstvene nege pojaviti razne mogućnosti primene koje nam neće samo pojednostaviti život, već će ga učiniti i sigurnijim.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU