Ako letite AVIONOM, ni ne pomišljajte da idite u TOALET!

29. 08. 2020. 000000 14:30

Foto: Depozitfoto

Toalet u avionu je najrizičnije mesto kada putujete ovim prevoznim sredstvom i u tu je najveća šansa da ćete se zaraziti korona virusom.

Pročitajte još: "Ona će za mene uvek biti dete": Srpski turisti ostvarili REKORD po broju ŽALBI, a jedno pitanje svi PREPRIČAVAJU

Svi misle da su javne površine, liftovi, gelenderi i stolice na kojima svi sede najopasnija mesta, ali nije tako!

Nikako tolaet Foto: Peksel
Analizirali su do detalja kompletan let iz Milana.

Studija koju je sproveo Sunčunhuan univerzitet medicine u Južnoj Koreji analizirao je kompletan let od Milana do Seula koji je obavljen 31. marta, a posle kojeg su mnogi zaraženi. Na letu je bilo 310 putnika, a 11 njih je imalo simptome korona virusa i nije im dozvoljeno da se ukrcaju u avion.

Pročitajte još: BAGATELA: Grčke HOTELE prodaju po ceni STANA u BEOGRADU, a u mondenskom Santoriniju cena 400.000 evra!

Preostalih 299 putnika je dobilo maske sa najvišom zaštitom i nosili su ih tokom čitavog leta. Skidali su ih samo kada su jeli ili išli u toalet. Kada su sleteli u Južnu Koreju svi putnici su poslati u samoizolaciju.

Žena je sedela daleko od zaraženih, ali je išla u isti toalet sa njima.
Šest putnika bilo je pozitivno već prvo dana u karantinu iako nisu imali nikakve simptome. Jedna žena je imala koronu poslednjeg dana izolacije, što govori da je dobila virus u avionu. Ona je bila tri reda udaljena od zaraženog, asimptomatskog putnika. Međutim, išla je u isti toalet kao i zaražena osoba.
Dobra vest: Klima u avionu ne širi virus!
Zanimljivo je da je ova žena tri nedelje pre leta za Koreju u Milanu bila u samoizolaciji kako ne bi dobila zarazu i nije javnim prevozom stigla na aerodrom.  Dakle, definitivno se zarazila u avionu.

Pročitajte još: OVA zemlja daje 3.000 dolara svakom TURISTI koji se u njoj zarazi KORONOM

Ova studija je donela svima olakšanje da su filteri u klimi sprečili širenje zaraze vazduhom, ali toalet je ostao kritično mesto. Naime, površine u zajedničkom toaleti poput slavine i kvake sačuvale su virus, pogotovo što se korona najlakše prenosi kapljičnim putem.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU