SOČIVO je blago, a onaj ko ga JEDE sprečiće ovu ČESTU BOLEST

05. 09. 2020. 000000 11:40

Foto: Piksabej

Bez obzira na to da li volite smeđe, zeleno ili crveno sočivo - sva su podjednako blagotvorna za organizam. Ove ukusne mahunarke su bogate proteinima i imaju vrlo visok hranljivi potencijal.

Sočivo dokazano snižava holesterol u krvi i tako ujedno pomaže smanjenju rizika od srčanih oboljenja. Zbog toga što je bogato vlaknima, čuva srce, a obilje magnezijuma koje sadrži pomaže boljem krvotoku.

Pročitajte još: KAŠIKA zelenog soka smanjuje DIOPTRIJU: Spremite je prema ORIGINALNOM receptu RUSKOG akademika Filatova

Ukoliko sočivo konzumirate redovno, vlakna koja su dobra za probavu, pomažu i bolji transport ugljenih hidrata, stabilizuje nivo šećera u krvi i odlično je protiv malokrvnosti.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU