Kako da se NAŠMINKATE ako imate SPUŠTENE KAPKE: Uz ove trikove je JEDNOSTAVNO

Kristina LJubisavljević

07. 09. 2020. 000000 17:30

Foto: Deposit

Make-up za spuštene kapke, uz prave savete nije komplikovan.

Svetski poznate ličnosti sa spuštenim kapcima

Foto: Deposit

Sigurno vam je na pamet prvo pala jedna od najlepših i najpoznatijih glumica Catherine Zeta Jones, kojoj su spušteni kapci i zavodljivi pogled ispod njih, prepoznatljiv pečat. Osim nje u ovoj grupi su i Mila Kunis, Blake Lively, Jennifer  Aniston, Selena Gomez, Meryl Streep, Julianne Moore i mnoge druge.

Prajmer za oči je obavezan!

Kod šminkanja spuštenih kapaka, važe malo drugačija pravila. Na prvom mestu je korišćenje prajmera ili baze za oči, koju ne bi trebalo da preskačete. Zahvaljujući njemu senka, ajlajner i ostali proizvodi koje nanosite na biće maksimalno postojani, a boje puno intenzivnije. Prajmer za oči takođe će uspešno sprečiti i skupljanje senke na pregibu kapka.

Pročitajte još: Vole da se doteruju: Modne SITNICE u kojima greše MUŠKARCI

Večernja šminka za spuštene kapke
Za dnevnu varijantu se ne preporučuje korišćenje ajlajnera, ali ako želite malo drugačiju večernju šminku za spuštene kapke pomoću ajlajnera onda se potrudite da ta linija bude tanka, tik uz trepavice i produžena na samom kraju. Najbolja šminka za spuštene kapke u večernjim satima je bez ikakve sumnje smokey eye. On će dodati misterioznost vašem pogledu.

Dnevna šminka za spuštene kapke 

Savetuje se da nakon nanošenja prajmera za oči odaberete neku od zemljanih nijansi senke za oči. Za koju god nijansu da se odlučite iz ove palete senki nećete pogrešiti jer su sve vrlo prikladne za posao i za ostale dnevne aktivnosti.

Kako biste vizuelno podigli kapak prvo nanesite najsvetliju nijansu senke od unutrašnje strane kapka prema sredini, a zatim sa nekom malo tamnijom nijansom nastavite prema spoljašnjem delu. Najtamniju nijansu nanesite na samo mesto pregiba kapka u uglu oka i izblendajte ga.

Korišćenje ajlajnera za oči se ne preporučuje!

Bez obzira na to koliko vam se dopada eyeliner na prijateljici, u vašem slučaju, on će vam vizualno samo još više umanjiti oči i nećete postići efekt kakav ste želeli. Maskara je vrlo bitna za isticanje pogleda, pa je nanesite u minimum dva sloja i to isključivo samo na gornje trepavice.

Pročitajte još: Nanosite li ispravno BRONZER? Ovo su ZLATNA PRAVILA koja morate znati

Nakon toga bi bilo dobro da stavite i malu količinu highlightera, tik ispod obrva, na samu kost kako biste istakli pogled.

Najčešće greške

Foto: Deposit

Šminkate oči dok su zatvorene – Otvorite oči kako biste videli i onaj deo gde se kapak naborao i kako bi i njega našminkali i istakli kako treba.

Ne koristite korektor – Kod spuštenih kapaka podočnjaci su vidljiviji i morate ih dobro prekriti.

Prelazi između nijansi senke su previse oštri i očigledni – Prelaz mora biti mekan i suptilan.

Pročitajte još: LICE zahteva posebno ČIŠĆENJE nakon izlaganja suncu! Evo ih TRI PILINGA za sve tipove kože

Ne stavljate maskaru – Bez nje će vam oči biti skoro nevidljive, a nekoliko poteza će ih sjajno naglasiti.

Neuredne obrve – One su u vašem slučaju u prvom planu i moraju uvek biti uredne i lepo oblikovane.

Nemojte dozvoliti manjim nepravilnostima na licu da vam poljuljaju samopouzdanje, nego ih pretvorite u svoju korist.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU