· · Komentari: 0
ŠMINKA

Važno je da ČETKE za ŠMINKANJE očistite na pravi način: Otkrivamo vam kako lako da ih sredite

Neizostavna stavka u ženskom neseseru postale su i četkice za šminkanje, ali je važno da ih redovno čistite i da to uradite na pravi način.

makeup-2676392_640.jpg
Važno je da ih čistite redovno Foto: Piksabej

Svaka od nas ima ih bar nekoliko u kolekciji, koristimo ih svakodnevno. Često smetnemo sa uma da su one pogodno tlo za razvitak bakterija i da se na njima lako sakupljaju sve nečistoće, izuzetno je važno da ih  redovno čistimo i peremo. 

Pročitajte još: MOGUĆE JE! Sledite naša uputstva i kupite ONLAJN idealan PUDER

Nakonj svakog korišćenja puder, senka ili rumenilo ostaje na vlasima četke, a soim toga i ulja sa našeg lica. Sve ovo stvara pogodno tlo za razvitak bakterija koje nanosimo svakim sledećim korišćenjem ove "alatke". 

Bakterije na našem licu izazivaju bubuljice i fleke

Pročitajte još: DAME, ovo je PET najčešćih GREŠAKA šminkanja

Za temeljno čišćenje četkice potreban je ubrus i šampon za kosu. Poželjno je da šampon bude na biljnoj bazi ili dečiji, jer jaki šamponi bi mogli da prouzrokuju ispadanje vlasi. 

Četke za puder

Trljajte i preko prstiju Foto: Printskrin Youtube/Eimear McElheron

1. Sipajte šampon na dlan, a potom četku stavite pod mlaz vode kako bi bila mokra. 

2. Mokru četku trljajte u šamponu u vašem dlanu. 

3. Trljajte četku dok se ne stvori veća količina sapunice, i dok god izlaze ostaci pudera. 

4. Kada završite ovo isperite četku i ostavite je da se osuši. 

Pročitajte još: Obratite pažnju kada birate NAOČARE: Ukoliko nemaju ovu OZNAKU nemojte ih kupovati

Ostavite je da se osuči tako da njene vlasi ne budu pritisnute ni sa jedne strane već da "štrči" sa stola. Nemojte ih sušiti u kupatilu jer tu ima najviše vlage. Poželjno je da ih čistite jednom u nekoliko nedelja. 

Potrebno vam je sirće ili alkohol za čišćenje četkica za senku 

Pročitajte još:  Komad garderobe koji je bio "proteran" sa ulica vratio se na velika vrata

Četke za senku 

Ako želite da četkice dubinski očistite pre “tretmana” šamponom dezinfikujte ih u sirćetu.

1.Prvo zagrejte malo vode u šerpici na šporetu. Umočite četkice u toplu vodu, pazite da voda ne bude pretopla.  Ostavite četkice u vodi nekoliko minuta, pa ih izvadite.

2. Sipajte pola šolje vode i jednu četvrtinu šolje sirćeta i stavite da se ugreje. 

3. Stavite četkice, protrljajte i onda ih isperite. 

4. Nakon toga ih možete oprati šamponom.

Možete staviti i alkohol na tufer a potom protrljati četkicu za senku kako bi se skinuo višak senke koji je ostao. 

Pročitajte još: HIT u svetu: Kako da SAMI napraviti METALNE ili nokte sa flekom od BENZINA (VIDEO)

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.