ZGREŠILI ste tokom leta, ali tu je LUDAJA DIJETA koja skida 7 kilograma za 2 nedelje!

23. 09. 2020. 000000 11:20

Foto: Peksel

Stiglaj e jesen, a sa njom i budeva!

Bundeva je i izuzetno zdravo povrće koje čisti organizam, štiti od bolesti i podmlađuje telo. Ova laka namirnica je puna vlakana i izuzetno pogodna za one koji se bore sa viškom kilograma. Ako bas bundeva asocira na pitu - zaboravite, jer ona ne pomaže u skidanju kilograma!

Pročtitate još: SASI voda topi salo sa STOMAKA: Brzo ćete imati manje 8 kilograma i tanan STRUK!

Ovo jesenje povrće možete spremiti na mnogo načina koji ne ugrožavaju liniju, već pomažu da smršate. Samo pratite dijetu sa bundevom i smršaćete sedam kilograma za dve nedelje!

Bundeva je siromašna kalorijama i bogata vlaknima.

Bundeva je idealna za gubitak kilograma jer je siromašna kalorijama i bogata vlaknima. U pola šolje bundevinog mesa sadržanoj e svega 40 kalorija i osam grama dijetetskih vlakana. Ne treba iamti zablude da je bundeva "magina" namirnica koja će "spržiti" sav višak masnoće i da ćete izgledati kao manekenka. Morate pratiti dijetalni rešim ishrane i jesti bundevu bez dodatnih masnoća.

Za krizu - bundeva
Čim vas uhvati velika glad ubacite komade bundeve, posute morskom soli i ruzmarinom (po želji i beli luk) u pleh pa u rernu.

Salata od bundeve (55 kalorija)

  • 300 grama slatke bundeve
  • 2 jabuke
  • 1 šargarepa
  • 1 limun
  • kašikica meda
  • 2 kašike oraha

Bundeva, šargarepa i jabuke se očiste od kore i izrendaju, a orasi iseku na sitnije komade. Preliju se isceđenim limunom i medom.

Pročitajte još: Podmladite telo 5 GODINA i istopite 8 KILOGRAMA sa ČAJ DIJETOM

Čorba od budneve Foto: Piksabej

Kaša sa bundevom za doručak

  • 200 ml mleka
  • kriška bundeve
  • šolja pahuljica

Mleko se ugreje, a bundeva očisti i isecka na kockice, pa doda u toplo mleko. Kratko se kuva na tihoj vatri pa se ubace pahuljice.

Pročitajte još: Probajte LAST MINIT dijetu i gubite 2 KILOGRAMA DNEVNO

Zdrava i sočna Foto: Peksel

Čorba od bundeve (60 kalorija)

  • bundeva srednje veličine
  • 1 šargarepa ili 1 krompir
  • 50 grama maslaca
  • 1 crni luk
  • 2 čena belog luka
  • kašika senfa
  • kašika crvene paprike paprika
  • muškatni oraščić, so, biber
  • 2 paradajza
  • 100 grama semena bundeve

Pročitajte još: Nisu važne KALORIJE, nego ODAKLE dolaze, a ŠEĆER stvara želju da se još VIŠE JEDE

Očistite povrće i isecite na kockice, iseckajte crni luk i propržite pa dodajte bundevu, šargarepu i krompir.  Dodajte paradajz sitno iseckan i paradajt i začine. Kada se proprži nalijte vodu i, kada provri, kuvajte na tihoj vatri. Da bi bilo ukusnije ispasirajte povrće. Prilikom služenja dodajte seme bundeve.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU