Da li je MOGUĆE da smo KIVI sve vreme JELI POGREŠNO?

16. 10. 2020. 000000 15:00

Foto: Depozit

Najnovija istraživanja pokazuju da sve vreme pogrešno jedemo kivi. Naime, sigurno ga ljuštite?

Pročitajte još: Problem bolnih MENSTRUACIJA rešava ZAČIN, a ujedno podiže IMUNITET

Verovali ili ne, ali kivi treba da se jede kao jabuka! Kora kivija je prepuna vitamina, a mi je bacamo.

Kora kivija sme da se jede ukoliko se prethodno dobro opere i uklone dlačice. Kada se dobro opere, kivi treba da se zagrize kao jabuka. Ko jede kivi sa korom u telo unese 50 odsto više vlakana!

Plišana kora je izuzetno korisna!

Kora sadrži i folate koji su veoma korisni za obolele od srčanih bolesti, a smatra se da su dobri i kao prevencija raka. Kora je odlična za trudnice koje će njome sprečiti deformitete kod bebe, ali i za ostale dame, jer će učiniti kožu sjajnom.

Pročitajte još: Nije uvek zdrav! Evo kada NE SMETE da konzumirate ĐUMBIR

Ukoliko vam je teško da jedete plišanu koru onda ubacite čitav kivi u smuti i napravite sok! Takođe, možete ga iseckati na kockice i umešati u salatu, pa će se manje kockice lakše progutati. Manje intenzivan ukus ima žući kivi od onog čija je kora braon.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU