Biće čest obrok na vašoj trpezi: Najbolji recept za tikvice sa piletinom (FOTO/VIDEO)

13. 10. 2020. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1 veća glavica crnog luka
  • 2 zelene paprike
  • 2 šargarepe
  • 1 manja glavica karfiola
  • 500 gr piletine
  • 2 krompira
  • 1 paradajz
  • ulje, biber, so, aleva paprika
  • 200 gr kisele pavlake
  • 2 jaja
  • 100 ml jogurta
  • peršunov list

Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Na ulju propržiti seckan crni luk rendanu šargarepu, i seckanu papriku. Izdinstati sve i dodati karfiol. Tikvice izrendati posoliti pa ocediti tečnost kad malo odstoji. I tikvice dodati u pržen luk i sve zajedno malo propržiti. 
Dodati alevu  pariku, biber, so. Krompir iseći na lističe. Tepsiju podmazati i pola krompira poređati na dno. Istresti propržene tikvice a odozgo ostatak krompira.Jaja umutiti sa pavlakom dodati jogurt pa preliti  preko tikvica.

Foto: Privatna arhiva

Meso posoliti i premazati uljem i malo alevom paprikom. Poređati preko krompira. Peći na 200 stepeni C oko sat vremena, možda i više... da lepo zarumeni.

Fantastične tikvice obavezno probajte! Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU