Lagani jesenji piling za telo od BUNDEVE

16. 10. 2020. 000000 11:00

Foto: Depozit

Jedan od njih je svakako bundeva, koju možete koristiti na najrazličitije načine. Verovatno ste već imali prilike da pravite ukusne pite od bundeve, salate sa rendanom bundevom kao i neizostavne potaž čorbice.

Ali ovog puta ne govorimo o jelu, već o nezi lepote vašeg tela. Pokazaćemo vam kako da na lak način napravite izvrsan lagani jesenji piling za telo od bundeve.

SASTOJCI:

  • jedna i po šolja smeđeg šećera
  • 2 velike šolje vaše omiljene mlevene kafe
  • 1-2 kašike začina od bundeve ili pasirane kuvane bundeve (u pitanju je mešavina muskatnog oraščića, đumbira, karanfilića i cimeta – ako nemate začin od bundeve, napravite ga mešanjem ovih sastojaka po vašem ukusu)
  • 3 šolje ulja po izboru – ulje od semena lana, grožđa ili maslinovo ulje

Pročitajte još: Pratite ove savete i SMANJITE BOL tokom DEPILACIJE

PRIPREMA:

Šećer sipajte u posudu i drvenom kašikom mešajte kako bi se razbio na sitnije komade. Potom dodajte mlevenu kafu i začin od bundeve. Ravnomerno izmešajte pre nego što dodate ulje. Lagano sipajte ulje i sve sjedinite. Prespite u staklenu posudu i koristite po želji odmah, ili ako ga odlažete za kasnije, dobro zatvorite i držite u frižideru.

Pročitajte još: Da li znate čemu služi ČAROBNI KALENDAR i zašto ga ne doživite ODMAH i SADA?

PRIMENA – Manju količinu pilinga nanesite na čistu vlažnu kožu duž tela i dobro utljajte. Ostavite da deluje oko 15 minuta, a potpom temeljno isperite.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU