Sve su ČEŠĆI I OPASNIJI! Hakerski napadi sve učestaliji

Kristina Malešević

22. 10. 2020. 000000 20:20

Foto: Pixabay

Opasni hakerski napadi šire se neuzaustavljivom brzinom, a mete su sve organizacije, od onih najmanjih do velikih i tehnološki zaštićenih kompanija. Tako se tokom pandemije korona virsua broj napada drastično je porastao zbog rada na daljinu i logovanja na sisteme na različitim IP adresama, navodi Check Point u svom poslednjem izveštaju.

Pročitajte još: Tehnološka POBEDA: Evropol razbio mrežu za komunikaciju koju su koristile HILJADE KRIMINALACA

Naime, broj napada se udvostručio na dnevnom nivou kroz poslednja tri meseca. Rešenje za zaustavljanje takve situacije, kako sugeriše ova organizacija je ulaganje u dodatnu sigurnost posebno ukoliko zaposleni u organizacijama nastavljaju rad od kuće i loguju se u sisteme sa kućnog interneta. 

Pročitajte još: Da li bolujete od NOMOFOBIJE, a da niste ni svesni da IMATE OVU DIJAGNOZU? 

Ovaj maliciozni program želi da otme podatke i potom naplati od korisnika njihovo vraćanje.

Najčešća opasnost za organizacije je ransomware. To je vrsta malicioznih programa, koji su nastali 2006. godine sa ciljem da znatno ograniče pristup zaraženom informacijskom sistemu i pohranjenim podacima. Ovaj maliciozni program želi da otme podatke i potom naplati od korisnika njihovo vraćanje.

Pročitajte još:  NAJBOGATIJI! Da je mario za novac, Tesla bi kada je umro imao TAČNO OVOLIKO NOVCA NA RAČUNU! (VIDEO)

Ovaj program  pri prvom pokretanju pokušati kriptuje korisničke podatke, ograničava pristup Windows sistemima, modifikuje MBR disk sa operativnim sistemom ili korisničkim podacima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU