· · Komentari: 0
APLIKACIJE

Ako vam je ova OPCIJA upaljena - postali ste META ZA HAKERE

Osim što su svi vaši podaci dostupni hakerima, vaš broj je i dostupan svima na Google pretraživaču

haker.jpg
Foto: Pixabay

Kompanija Google kritikovana je zbog odavanja privatnih podataka korisnika, a sada je počelo i indeksiranje brojeva telefona preko kojih smo napravili WhatsApp naloge. To znači da, ukoliko je jedna opcija aktivirana na našem naligu, svi brojevi telefona mogu se neželjeno pijaviti na Google.  

Pročitajte još: 5G MREŽA pokorila Ameriku!

Naime, opcija "Click to chat" koju je aplikacija WhatsApp uvela kako bi lakše pronašli kontakte na internetu zapravo otkriva naš broj telefona u Google pretragama. 

Pročitajte još: Skinite 1.000 FILMOVA u jednoj SEKUNDI

Ovom opcijom se pomoću linka može uspostaviti WhatsApp razmena poruka sa bilo kim, a ako vi sa takvom osobom komunicirate, u jednakoj ste opasnosti da i vaš broj telefona postane dostupan svima na Google.

Pročitajte još: Evo kako da ZATAMNITE ekran na Gmail aplikaciji

Prilikom klika na „Click to chat“ vaš broj prosleđen je u URL stringu i ipohranjen je u meta podatke. Kako trenutno ne postoji zakon ili odredba kojom Google ne sme da kupuje informacije iz metapodataka, vaš telefon se tako naknadno može naći Google pretragom. 

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.