Svi koji traže SRODNU DUŠU moći će to da urade putem jedne od najpopularnijih aplikacija: FEJSBUK DEJTING STIŽE U EVROPU

Jelena Blažić

26. 10. 2020. 000000 17:45

Foto: depositphotos

Pošto je  u februaru kompanija odložila pokretanje Fejsbuk Dejtinga zbog zabrinutosti koju je izrazila Irska komisija za zaštitu podataka (DPC), glavni regulator u Evropskoj uniji za neke od najvećih tehnoloških kompanija, ta zabrinutost odnosila se na zaštitu podataka i proces donošenja odluka od strane Facebooka.

Pročitajte još: Facebook vam je blokirao objave o korona virusu? Nije problem u vašem uređaju, evo o čemu je reč!

DPC je najavio da će nastaviti da nadzire servis za upoznavanje kad se pojavi, dodavši da je Fejsbuk ustupio detalje promena koje su bile problematične regulatornoj komisiji.

- Pružili su detaljna objašnjenja o obrađivanju ličnih podataka u kontekstu servisa za upoznavanje - rekao je Graham Dojl, zamenik poverenika DPC-a.

Foto: despositos

Fejsbuk Dejting je stranica posvećena upoznavanju unutar aplikacije i trenutno je dostupna u 20 drugih zemalja.Korisnici mogu da biraju hoće li da naprave profil za upoznavanje i da ga mogu obrišu u bilo koje vreme, a da istovremeno ne obrišu svoj Fejsbuk profil.

Pročitajte još: Više neće biti isto: Evo kako će izgledati nova verzija Mesindžer aplikacije


Ime i starost će biti uzeti sa Fejsbuk profila korisnika i ne mogu da se  uređujui na servisu za upoznavanje,. Prezimena korisnika neće biti prikazivana i oni da mogu mogu da biraju hoće li deliti na svojim profilima neke druge privatne informacije.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU