Ovih 5 BILJAKA će vam unaprediti KARIJERU ako ih unesete u kancelariju

29. 10. 2020. 000000 13:40

Foto: Deposit

Nedavno istraživanje britanskih naučnika koje je objavio Univerzitet Eksiter pokazalo je da prisustvo biljaka u kancelariji može da poboljša kreativnost za 45%, produktivnost za 40%, a opšte raspoloženje za 50%.

- Još ranije je bilo poznato da dizajniranjem sopstvenog radnog prostora možemo poboljšati zdravlje, sreću i produktivnost. A rezultati su pokazali da se kreativnost može povećati za čak 45% zahvaljujući biljkama i dizajniranju radnog okruženja jer unapređuju naše psihološko blagostanje - objašnjava psiholog dr Krejg Najt.

Pročitajte još: PET najpouzdanijih NAČINA kako da u dom privučete NOVAC i BLAGOSTANJE

1. Sanseverija

Sanseverija, afričko koplje ili indijansko pero je veoma otporna biljka, pa samim tim i savršen izbor ako nemate mnogo iskustva u hortikulturi. Neće joj smetati suv vazduh i manjak sunčeve svetlosti ili ako zbog posla ponekad zaboravite da je zalijete.

Pročitajte još: Kako da uredite DOM prema FENG ŠUI učenju sa PREDMETIMA koje SVI IMAMO U KUĆI

Foto: Deposit

2. Zamija

Zamija pripada sukulentima i veoma je popularna sobna biljka. Idealna je za radni prostor jer prema feng shui filozofiji, zamija aktivira polja sreće i novca i upija negativnu energiju.

3. Krasula

Krasula ili Japansko drvo novca je veoma popularan izbor za kancelarije, jer kako samo ime nagoveštava, prisustvo ove biljke navodno privlači novac.

Pročitajte još: Fotografišite svoj DOM kao profesionalci! TRI TRIKA za idealan prikaz enterijera

4. Potos

Ova puzavica, poznata i pod nazivom Scindapsus, u srodstvu je sa filodendronom. Scindapsus se vrlo lako gaji i dobro podnosi suv vazduh. Tolerisaće i slabije osvetljenje, a nagradiće vas brzim rastom ako ga zalijete s vremena na vreme.

Unesite biljke u radni prostor za bolju produktivnost

5. Kaktus olovka

Popularnost duguje kako neobičnom izgledu, tako i svojoj otpornosti. Baš kao i ostale vrste kaktusa, ova biljka ne zahteva previše pažnje. Držite je na svetlom mestu, ali ne i direkto izloženu suncu. Voli vlažne prostore, ali je zalivanje potrebno svega jednom mesečno. Odlična je za kancelarije, jer je nije pogodno držati blizu dece.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU