Oglas
· · Komentari: 0
NOVAC

Biznismeni i BANKARI su SUJEVERNI, jer kada grade zgradu NIKADA ne ugrade OVE stvari

Feng šui je stvaranje sklada pronalaženjem načina da se dizajnom povežu priroda i stvari koje je napravio čovek.

1599825375_luvr.jpg
Foto: Piksabej
Oglas

U domaćinstvu se obraća pažnja na strane sveta, na devet kvadranata koji utiču na devet životnih sfera ukućana,  kao i na pet elemenata - metal, drvo, vodu, vratu i zemlju.

Veruje se da primena feng šuija može doneti značajne rezultate, pa se u nekim od velikih arhitektonskih tvorevina primenjuju ovi principi, koje tvorci integrišu u svoje građevine. To se postiže korišćenjem boja, oblika, tekstura, ali i rasporedom stvari, poput nameštaja.

Pročitajte još: Arapi su vrištali od straha, a iz vina su izbijale varnice: Šta se krije na VRHU PIRAMIDA?

Feng šui Foto: Piskabej

Jedan od pionira uvođenja feng šuija u arhitekturi je niko drugi do - Donald Tramp. Radi se o Kolumbus serklu, velikom kružnom toku u NJujorku, kod Central parka.

Krugovi su beskonačno kružene energije.

Kružni tokovi inače predstavljaju veliki problem u feng šuiju, jer predstavljaju nestabilan element vode. Beskonačno kruženje ljudi, vozila i energije je poput vode, i ako ne postoji ništa što bi moglo da prekine ovaj tok, formira se vrtlog, koji može da izazove katastrofu.

Sidnejska opera
Kod Sidnejske opere su kombinovana dva elementa koji deluju suprostavljeno, a "rade" zajedno - vatra i voda. Zgradu je projektovao danski arhitekta Jarn Utzon. Prema Stivenu Postu, učitelju feng šuija, krila strukture, koja simbolizuju vodu, kombinovana su sa trouglastim oblicima, koji predstavljaju vatru.
Tramp je rešio problem globusom i procvetao!

Jedna od zgrada na koje bi ovo moglo da utiče je i čuvena Trampova kula u NJujorku. Problem je rešila Trampova savetnica 1990-ih godina Pun Lin, inače majstor feng šuija. Oni su predložili da se tu instalira poznati globus, koji prekida tok energije. NJegova svrha je da spreči kružni tok da usisa potencijalne prihode i prilike za zaradu.  Globus postavljen 1996. godine, i od tog trenutka u državi NJujork procvetalo je tržište za feng šui.

Piramida podstiče strast kroz vatru.

Davno izgrađena, ali sadrži princip vatre i vode Foto: Piksabej

Poslednji deo Luvra, čuvenu piramidu, projektovao je Ejo Ming Pei, kineski arhitekta. Piramidalne strukture smatraju se klasičnom vatrenom strukturom u feng šuiju, a osnova im je ravna i kvadratna, što predstavlja element zemlje. Kombinacija ova dva elementa podstiče strast kroz element vatre.

Namerno su oštricu zgrade uperili ka konkurenciji koja je pretrpela gubitke!

Iisti arhitekta je projektovao zgradu Kineske banke  u Hong Kongu. Ovo zdanje je jednu od oštrih ivica usmerilo pravo na zgradu susedne banke HSBC, koja je navodno zbog toga pretrpela gubitke. To je dovelo do HSBC instalira strukture nalik topu na vrh zgrade, što bi trebalo da odbija negativnu energiju.

Pročitajte još: PIRAMIDE leče rak i zato ih gradimo u Rusiji, a SOKOBANJA bi bila balkanski centar

Mnogi incidenti
Mnogi incidenti još tokom izgradnje doveli su do priče da je za to zaslužan loš feng šui. Recimo, ekadašnji vlasnik obližnjeg "Lipo centra" je finansijski propao.

U čemu je problem sa Kineskom bankom? Navodno je zgrada "ignorisala" principe feng šuija. Kula u obliku trouglaste prizme oponaša eleganciju izdanaka bambusa. Međutim, ivice poput noža seku dobar "či" i zrače negativnu energiju.

Javnost je bila šokirana, pa su dodali topove na krov!

Nakon brojnih kritika, Kineskoj banci dodati su elementi koji treba da poprave stvari. Ispred zgrade je postavljen mali vodopad, zajedno sa velikim stenama uvezenim iz Kine, a posađeno je i mnoštvo biljaka i drveća.

A, zgrada između?
Zgrada između Kineske i HSBC banke morala je da se zaštiti od komšija. Odabran je kvadratni oblik sa relfektivnim staklom i orijentacijom koja osigurava da či nesmetano teče oko zgrade. Tako su uravnotežili negativnu energiju protiv lošeg čija. Visina jeograničena da se ojača princip harmonizacije sa okruženjem.
Lavovi čuvaju, a stepenice odvode zle duhove.

Prepravke su napravljene i na zgradi HSBC banke. Inače, ovo zdanje je već imalo dobru energiju, jer je tamo umesto prizemlja napravljen veliki, šuplji atrijum, koji u sebe "poziva" vetar i pozitivnu či energiju.

Pročitajte još: NESTALA ČETVRTA PIRAMIDA U GIZI? Bila je CRNJA od granita, priča pod VELOM MISTERIJE

Pokretne stepenice su postavljene pod uglom u odnosu na ulaz, tako sprečavajući da zli duhovi uđu u zgradu, a ulaz čuva par velikih bronzanih lavova, što simbolizuje bogatstvo i prosperitet.

Pratite nas na INSTAGRAMU I FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas