Za sve one koji vole HOROR FILMOVE IZDVOJILI SMO 5 NAJBOLJIH, a jedan je i ROMANTIČAN (VIDEO)

05. 11. 2020. 000000 20:40

Foto: Depozit

Tematika horor filmova uglavnom je vezana za smrt i mistične događaje. U svakom hororu centralni lik je negativan.

1. Užas iz dubine

"Užas iz dubine" je britanski horor film iz 2005. godine, scenariste i reditelja Nila Maršala. Grupa bliskih prijateljica koje su na godišnjem odmoru nalazi se zarobljena u kompleksu pećina. Ubrzo počinje da ih proganja nepoznata sila koja vreba u senkama.

2. Otvori vrata pravom  

"Otvori vrata pravom" je romatnični horor film iz 2008. godine u režiji Tomasa Alfredsona. Zasnovan je na istoimenoj knjizi pisca Johana Lindkvista, koja je objavljena 2004. godine. Priča o dvanestogodišnjem Oskaru, osetljivom i anksioznom dečaku, i njegovom prijateljstvu sa neobičnom devojčicom Eli, njegovom vršnjakinjom koja se pojavljuje samo noću i čiji dolazak obeležava niz čudnih nestanaka i ubistava.

Pročitajte još: Film "ČAROBNJAK IZ OZA" krije ZANIMLJIVE ČINJENICE koje do sada niste znali!

3. Duhovi u nama

"Duhovi u nama" je psihološki horor film iz 2001. godine, koji je režirao španski režiser Aleksandro Amenaber. Radnja se odvija 1945. godine. Grejs je religiozna majka, koja živi u staroj kući na ostrvu Džerzi. U kući živi sa poslugom i decom koja imaju alergiju na sunčevu svetlost, tako da se kuća stalno nalazi u mraku. NJena deca joj govore da vide duhove u kući, što ljuti njihovu majku. Međutim, kako vreme prolazi i ona počinje da čuje neobjašnjive zvukove, i počinje da veruje da je kuća ukleta.

4. Slagalica strave

"Slagalica strave" je američki je horor film iz 2004. godine. Radnja prati dvojicu nesrećnika koji se bude vezani u lancima u prostorijama serijskog ubice koji sebe naziva Džigsou. Oni moraju da prate određena uputstva kako bi uspeli da se oslobode.

Pročitajte još: Jedan je od najboljih holivudskih glumaca... Život su mu obeležile tragedije, a zbog ovoga se RAZLIKUJE od drugih glumaca

5. Sirotište

"Sirotište" je španski natprirodni horor iz 2007. godine. Radnja je usredsređa na tri lika: bračnog para Lauru i Karlosa i njihovog usvojenog sina Simona. Radnja je fokusirana na Lauru, koja se vraća u svoj dom iz detinjstva, sirotište. Ona planira da kuću pretvori u dom za decu sa invaliditetom, ali nakon svađe sa suprugom, Simon nestaje.

Pročitajte još: Nad sudbinom malog Đosa svi su plakali: Ovako danas IZGLEDA dečak iz filma ŽIVOT JE LEP

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU