Možete li da zamislite pitu sa PIRE KROMPIROM? Evo recepta!

09. 11. 2020. 000000 09:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1/2 kg  gotovih kora
  • 300 gr krompira
  • 150 gr sira
  • 2-3 jaja
  • 100 gr kisele pavlake
  • 50 ml ulja
  • soli, bibera
  • 2 kašike griza
  • malo praška za pecivo

Za premazivanje:

  • 1 kašika kisele pavlake 
  •  1 jaje

Priprema:

Krompir očistiti, skuvati i izgnječiti, dodati pola ulja, jaja i sve dobro žicom izmešati. Posoliti pobiberiti, dodati sir i pavlaku, zatim  griza  i sve izjednačiti. 

Foto: Privatna arhiva

Prvu koru premazati uljem, preko nje drugu koru i nju premazati uljem, pa premazati pireom, zatim treću premazati krompirom, može i četvrta kora da se doda i premaže.

Foto: Privatna arhiva

Saviti ivice i staviti u pleh obložen pek papirom. Malo pavlake kisele razmutiti, dodati jaje i malo ulja pa time premazati kore. Peći na 200 stepeni C oko 50 min. Fina hrskava sjajna za doručak večeru ili užinu. Prijatno...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU